Meld onveilige situaties met de Vaar Melder-app

publicatie:
03
-
06
-
2020
Rijkswaterstaat heeft de Vaar Melder App ontwikkeld om de veiligheid op het water nog beter in beeld te brengen. De informatie uit de app is aanvullend op de bestaande registratie. Je kunt via deze app onregelmatigheden op de vaarweg melden. de app is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Kom je tijdens het varen onveilige situaties tegen? Meld onveilige situaties op het water via de Vaar melder-app! Om de veiligheid op het water nog beter in beeld te brengen is door Rijkswaterstaat de Vaar Melder-app ontwikkeld. De informatie uit de app is aanvullend op de bestaande registratie.

Wat kun je melden aan Rijkswaterstaat? Je kunt onregelmatigheden op de vaarweg melden die betrekking hebben op:

  • Markeringen (drijvend en op de wal)
  • Bebording langs de vaarweg
  • Verlichting op en langs de vaarweg
  • Onveilige situaties op de vaarweg

Bij onveilige situaties moet je denken aan bijna-aanvaringen, ondieptes, hinderlijke waterbeweging, onveilig vaargedrag en zwemmers in de vaargeul.

De app is niet bedoeld om ongevallen te melden of de hulpdiensten op te roepen. Bel bij spoed altijd 112 of meld het via de marifoon.

Meldingen via de Vaar Melder App helpen de vaarwegbeheerder op lange termijn zijn beheer beter uit te kunnen voeren en zorgt op termijn voor veiliger gebruik van de vaarwegen.

Download de Vaar Melder-App via de Google Playstore of via de Apple App store.

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor een vlotte en veilige vaart op de rijkswateren. Naast het monitoren van de scheepvaartongevallen werkt Rijkswaterstaat samen met vele partijen in het project ‘Varen doe je Samen!’ aan het vergroten van de veiligheid op het water. Maatregelen zoals het op bepaalde trajecten scheiden van beroeps- en recreatievaart, het geven van voorlichting en het inzetten van mobiele verkeersleiders op het water alsook tips voor recreatievaarders, vloeien voort uit deze samenwerking.

Goede veilige vaart!