KNRM lanceert vernieuwde app

publicatie:
20
-
07
-
2016
De nieuwe versie van KNRM Helpt-app is beschikbaar. Er zijn een aantal handige uitbreidingen toegevoegd en er zijn belangrijke verbeteringen doorgevoerd.

De nieuwe versie van KNRM Helpt-app is beschikbaar. Er zijn een aantal handige uitbreidingen toegevoegd en er zijn belangrijke verbeteringen doorgevoerd. De app is beschikbaar voor nieuwe gebruikers om te downloaden en te installeren of als update voor bestaande gebruikers.

Nieuwsbericht KNRM 19 juli 2016:

De basisregistratie is belangrijke voor goede hulpverlening!

Voor snelle en goede hulpverlening is de basisregistratie van persoonlijke- en vaartuiggegevens belangrijk. Dat is nu ingericht per soort watersporter en dat zal zeker meer mensen aanspreken. De voor Search And Rescue (SAR) belangrijkste velden zijn gemarkeerd met een rood kader. De registratie van vaartuig gegevens moet vanaf nu geheel in de app zelf worden afgemaakt en worden beheerd en is in de persoonlijke pagina’s van de website www.knrmhelpt.nl alleen nog te raadplegen.

Overzichtelijker menu en direct bellen voor hulp!

De navigatie binnen de app is toegankelijker en eenvoudiger gemaakt door de nieuwe, centrale menu functie. Gebleven is natuurlijk de volgfunctie van de app. Of door de knop ‘Alleen volgen’ in te drukken of door eerst een ‘Vaarplan’ te maken en vast te leggen.

De belfunctie voor nood- en assistentieoproepen is direct vanaf het startscherm te gebruiken en ook vanuit het centrale menu.

Nieuwe, handige informatie vooraf en voor onderweg!

Verder is er veel relevante informatie aan de app toegevoegd. Deels gekoppeld aan de actuele positie van de eindgebruiker. Bijvoorbeeld de in de omgeving in gebruik zijnde marifoonkanalen met hun gebruiksfunctie en bijbehorende roepnaam. Maar ook veilige havens in de buurt om binnen te lopen en de vaaraanwijzingen van Varen Doe je Samen zijn ‘offline’ opgenomen in de app.

Daarnaast is er vaste informatie toegevoegd, die snel kan worden opgezocht. Bijvoorbeeld de belangrijkste geluidsseinen, de verkeersborden en hun betekenis, de verschillende soorten scheepsverlichting, uitleg over de boeiensystemen, hoe je lichtkarakters moet lezen en niet te vergeten; aanwijzingen hoe te handelen in noodsituaties.

KNRM Helpt heeft hiermee een dubbelfunctie gekregen; serieuze volg- en veiligheidsfuncties naast handige, snel op te zoeken, relevante informatie die het varen leuker en gemakkelijker maakt.

Internationale, afgestemde versies van de app!

Nieuw is ook dat de app, met nagenoeg dezelfde functies, nog deze zomer in een aantal andere landen beschikbaar komt. Meestal aangeboden vanuit de nationale reddingdienst, zoals in Spanje, Ierland, Duitsland, Noorwegen en Finland. Maar in Engeland is de "Royal Yachting Association" de aanbieder van de app. Om de nationale informatie, die dus per land verschilt, te kunnen gebruiken moet je wel elke ‘landenversie’ apart installeren.

Direct naar de juiste instantie bij hulpverzoeken!

In alle genoemde landen is ervoor gezorgd dat het te kiezen nummer in noodgevallen uitkomt bij de nationale organisatie - meestal de nationale kustwacht - die verantwoordelijk is voor SAR. Is er geen aanbieder van de app dan word je, als Nederlandse gebruiker, altijd doorverbonden met het Nederlandse Kustwachtcentrum.

Binnen Nederland word je, afhankelijk van je positie bij melding van noodsituaties vanaf het binnenwater, automatisch doorverbonden met 112 en binnen het dekkingsgebied van de Kustwacht en de KNRM met het Nederlandse Kustwachtcentrum.

Veilige vaart gewenst en nog meer veel vaarplezier met KNRM Helpt!
No items found.