Over deze campagne

Het samenwerkingsverband 'Varen doe je Samen!'

‘Varen doe je Samen!’ heeft als doel de veiligheid op en rond het water te vergroten. Met beroepsvaart, zowel binnenvaart als zeevaart, passagiersschepen en allerlei soorten recreatievaartuigen wordt het steeds drukker op het water. Dit maakt continue aandacht voor veiligheidsrisico’s noodzakelijk. De samenwerkende partners van ‘Varen doe je Samen!’ bundelen hun kennis, netwerken en communicatiekracht om de verschillende vaarweggebruikers voor te lichten en te motiveren om de vaarwegen en de wateren veilig met elkaar te delen.

Wie zich bewust is van potentiële risico’s, en inzicht, kennis en ervaring heeft op het gebied van varen, zal veiliger varen dan iemand die dit niet of minder heeft. Veiligheid en veilig handelen vinden wij een normaal onderdeel van waterrecreatie, een routine: het hoort er gewoon bij, voor je eigen vaarplezier. De informatie op deze site helpt je hierbij. ‘Varen doe je Samen!’ staat voor samen veilig, duurzaam en plezierig varen. Lees meer in de projectflyer Varen doe je Samen!

In ‘Varen doe je Samen!’ werken samen:

Rijkswaterstaat. Ministerie van infrastructuur en WaterstaatProvinciesUnie van WaterschappenPort of AmsterdamPort of RotterdamKoninklijke Binnenvaart NederlandKNRMReddingsbrigadeKoninklijke Nederlandsche Motorboot Club (KNMC)HISWANetwerk WatercreatieSportvisserij NederlandKoninklijke MarineWatersportverbondCBR
Campagneflyer
Campagneflyer Varen doe je Samen!
Bekijken
Arrow right

Feiten en cijfers:


Nederland telt:
2,5 miljoen waterrecreanten
500.000 recreatievaartuigen
7.000 beroepsschepen
10.000 km vaarwegen
100 Knooppunten

Factsheet waterrecreatie

Knooppunten

Uw browser ondersteunt helaas geen dynamische kaarten.
Alle knooppunten bekijken
Arrow right