Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Update voor KNRM Helpt app

publicatie: 18-07-2018

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft al enkele jaren de gratis app ‘KNRM Helpt’ in gebruik voor watersporters. De app heeft onlangs een update gekregen en biedt nu nieuwe mogelijkheden.

 

Zeven alternatieve routes langs het Prinses Margrietkanaal (PM-kanaal)

publicatie: 16-07-2018

De provincie Fryslân heeft zeven mooie alternatieve routes langs het Prinses Margriet-Kanaal (PM-Kanaal) in kaart gebracht. De routes zijn eerder dit jaar in het kader van 'Weg van de vaarweg' gepresenteerd aan de bezoekers van Boot Holland 2018.

 

Rijkswaterstaat start onderzoek naar tevredenheid beroepsschippers

publicatie: 16-07-2018

Rijkswaterstaat en provincies doen deze zomer een onderzoek naar de tevredenheid van beroepsschippers over de vaarwegen, de zogenoemde Belevingsmonitor Binnenvaart. I&O Research voert dit onderzoek namens hen uit. De Schippers worden via sms of e-mail uitgenodigd voor het invullen van de vragenlijst.

 

Bedieningstijden Haringvlietbrug aangepast

publicatie: 12-07-2018

Sinds 10 juli gaat de Haringvlietbrug minder vaak open. De bedientijden van 13:00, 15:00 en 19:00 uur komen te vervallen. Deze aanpassing is voor onbepaalde tijd maar zal in elk geval tot 1 september 2018 zijn. De reden: de brug heeft gebreken die met iedere brugdraai erger worden.

 

Vaarregel 3 en 4: houd stuurboordwal en vaar niet in de dode hoek

publicatie: 11-07-2018

De vakanties staan voor de deur en veel mensen trekken er met de boot op uit. Dat is voor ons reden om de belangrijkste vaarregels nog eens onder de aandacht te brengen. Vandaag Vaarregels 3 en 4: houd stuurboordwal en vaar niet in de dode hoek

 

Vijf tips bij overlast door waterplanten

publicatie: 10-07-2018

Sinds enkele jaren neemt de overlast door waterplanten zoals fronteinkruid voor de recreatievaart enorm toe. Door de verbeterde waterkwaliteit komen waterplanten steeds meer voor in de ondiepere delen van vooral het Markermeer en de Randmeren. Wat kun je doen?

 

Knooppunten uitgelicht: Drechtsteden

publicatie: 09-07-2018

Rondom Dordrecht bevinden zich enkele scheepvaartknooppunten die behoren tot de drukste van Nederland. Ten zuidwesten van Dordrecht bevindt zich de kruising van de Dordtse Kil met de Oude Maas. Ten Noorden van Dordrecht de kruising van de Noord, Beneden Merwede en Wantij met de Oude Maas, ook het drie rivierenpunt genoemd.

 

Nieuwe app en website Waterplantmelder om overlast waterplanten te melden

publicatie: 06-07-2018

Met behulp van de nieuwe app en website ‘Waterplantmelder’ willen de provincies Noord-Holland, Flevoland en Rijkswaterstaat de locaties van waterplantenoverlast in het IJsselmeergebied in kaart brengen.

 

Hoe ervaar jij ‘Varen doe je Samen!’?

publicatie: 05-07-2018

Na ruim 10 jaar ‘Varen doe je Samen!’ is het tijd om te evalueren en te kijken of de uitgestippelde koers nog juist is. Hoe ervaar jij de voorlichtingscampagne 'Varen doe je Samen!'? Help ons door de enquête in te vullen, het duurt nog geen vijf minuten!

 

Hinder voor scheepvaart vanwege aanhoudende droogte

publicatie: 05-07-2018

Door de lang aanhoudende droogte en warmte neemt het aantal meldingen van hinder voor de scheepvaart de laatste paar dagen toe. De maand juni was een van de droogste maanden van de afgelopen 100 jaar en ook voor de maand juli wordt voorlopig nog geen grote hoeveelheid neerslag verwacht.

 

Waar moet je op letten bij het keuren van een reddingsvest?

publicatie: 03-07-2018

Per 1 januari 2016 is het dragen van een reddingsvest verplicht voor de beroepsvaart. De reddingsvesten moeten zijn gekeurd conform de keuringsspecificaties van de fabrikant. Ook in de recreatievaart zijn er verplichtingen, zo moet een snelvarend schip reddingsvesten aan boord hebben voor elke opvarende.

 

Provincie Flevoland start renovatie bruggen en sluizen

publicatie: 28-06-2018

De komende vijf jaar worden in de provincie Flevoland 13 beweegbare bruggen en 11 sluizen opgeknapt. Woensdag 13 juni 2018 heeft provincie Flevoland hiervoor de opdracht gegeven aan de aannemerscombinatie. Het gaat om een omvangrijk en complex renovatieproject dat ervoor moet zorgen dat de bruggen en sluizen weer jaren mee kunnen, zodat Flevoland via het water en via de weg goed bereikbaar blijft. 75 jaar na het droogvallen van de Noordoostpolder is duidelijk dat modernisering niet langer kan wachten.

 

De recreatiegeul, oftewel ‘aanvullende markering’

publicatie: 27-06-2018

Veel vaarwegen worden gebruikt door zowel de (grote) beroepsvaart als de recreatievaart. Voor grote schepen kan dit spannende momenten opleveren als een klein schip verdwijnt in hun ‘dode hoek’. Om een veiligere situatie te creëren kan de vaarwegbeheerder er voor kiezen om met aanvullende (vaarweg)markering een “recreatiegeul” aan te leggen.

 

Uitbreiding Riverguide-app zorgt voor betere doorstroming in Noord-Holland

publicatie: 26-06-2018

Wie gaat varen in Noord-Holland kan voortaan gebruik maken van een nieuwe functie in de Riverguide Recreant-app: een digitale vaargids met persoonlijke vaarinformatie én automatische openingsverzoeken voor bruggen. Dit is onderdeel van het landelijke project Blauwe Golf, dat moet zorgen voor een betere doorstroming op water én weg.

 

Pilot innovatieve zoet-zoutscheiding Krammerjachtensluis afgerond

publicatie: 25-06-2018

Eind deze maand verwacht Rijkswaterstaat een pilot met het scheiden van zoet en zout water in de Krammerjachtensluis af te ronden. De pilot, waarbij een vernieuwd bellenscherm is ingezet, werd in 2014 gestart. Deze technologie zorgt, in combinatie met het spoelen van zoet water, voor het scheiden van zoet en zout water tijdens het schutten van de sluis.

 

Voorkom een boete op het water, hou je aan de vaarregels

publicatie: 21-06-2018

Op het water gelden er, net als in het wegverkeer, regels. De naleving van deze regels wordt door diverse instanties gehandhaafd. De hoogte van de boetes die opgelegd kunnen worden op het water staat vast en is gepubliceerd op de website van het Openbaar Ministerie. Lees verder

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen u een e-mail om uw inschrijving te bevestigen.
We sturen u een e-mail om uw inschrijving te bevestigen.
© 2018 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring