Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Vaarquiz-vraag: Hoe groot mag een dode hoek van een groot schip zijn?

publicatie: 07-04-2020

Hoe groot mag een dode hoek van een groot schip zijn? Lees het antwoord op de quizvraag van april.

 

Watersportliefhebbers: Doneer nu beschermingsmiddelen in de strijd tegen corona

publicatie: 31-03-2020

Mondkapjes, handschoenen, brillen… Vanwege het coronavirus is er een groot tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Alle hulp is nodig! Dus: kijk nog eens goed aan boord van je schip, in de schuur, op zolder of in de voorraadkast of er nog beschermingsmiddelen liggen die bruikbaar zijn.

 

Leestip: Reddingsvestentest – ‘Het beste vest is het vest dat je draagt’

publicatie: 31-03-2020

In de aprileditie van Motorboot-magazine staat een uitgebreide test van reddingsvesten, uitgevoerd door Jirja de Kool en Geert-Jan Smolders. In de test zijn twintig vesten van acht leveranciers uitvoerig getest door vier proefpersonen met verschillende posturen.

 

Nieuwe edities zeekaarten 1811 en 1812 verschenen

publicatie: 26-03-2020

Vanaf 26 maart 2020 zijn de nieuwe edities van de zeekaarten 1811 (Waddenzee Westblad en aangrenzende Noordzeekust) en 1812 (Waddenzee Oostblad en aangrenzende Noordzeekust) geldig. Dat heeft de Dienst der Hydrografie via een Bericht aan Zeevarenden (BaZ) bekend gemaakt.

 

Doorvaart Staande Mast Route oost door Amsterdam beperkt door corona

publicatie: 24-03-2020

Vanaf donderdag 26 maart 2020 worden de bruggen in Amsterdam minder bediend in verband met beperkte inzetmogelijkheden op de bediencentrale. De oostelijke Staande Mast Route door Amsterdam, over de Kostverlorenvaart, zal dan ook alleen de nacht van vrijdag op zaterdag bediend worden. Het gaat om de Kostverlorenvaartroute tussen de Nieuwe Meer en de Oude Houthaven (Oude Houthaven, Westerkanaal, Singelgracht, Kattensloot, Kostverlorenvaart, Schinkel). De Westelijke Route, via Haarlem, is wel beschikbaar conform het Route-akkoord Staande Mast Noord- en Zuid-Holland.

 

Waterrecreatie en corona-maatregelen

publicatie: 24-03-2020

De noodzakelijke landelijke maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen hebben grote consequenties voor iedereen. ‘Varen doe je Samen!’ roept iedereen op altijd de aanwijzingen van de Rijksoverheid op te volgen, ook als je gaat varen of aan de boot gaat werken.

 

Winterbediening bruggen en sluizen op verschillende plekken verlengd wegens coronavirus

publicatie: 17-03-2020

De provincie Noord-Holland laat weten de bedientijden van bruggen en sluizen die in het winterseizoen gelden tot nader order te verlengen. Normaal gesproken zou per 1 april het zomerregime voor bediening in werking treden, maar dat is nu in ieder geval uitgesteld tot 6 april 2020.

 

CBR: Theorie-examens vaarbewijs afgelast wegens coronavirus

publicatie: 16-03-2020

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona annuleert CBR in het hele land vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens.

 

Maatregelen coronavirus: team Varen doe je Samen! werkt thuis

publicatie: 16-03-2020

Het team van Varen doe je Samen! volgt de adviezen van de Rijksoverheid en zal tot 6 april zoveel mogelijk vanuit huis werken. Ons algemene (tijdelijke) telefoonnummer 06 836 571 88 is tijdens kantooruren gewoon bereikbaar. Via e-mail kunt u ons bereiken op info@varendoejesamen.nl. Mogelijk gaat het contact leggen minder makkelijk dan u gewend bent, hiervoor vragen wij uw begrip. Spreek in dat geval een bericht in op de voicemail of stuur een e-mail met terugbelverzoek.

 

Waterpeilen en waterstanden op de binnenwateren: waar moet je rekening mee houden?

publicatie: 13-03-2020

Momenteel zijn de waterstanden op de rivieren in Nederland hoog ivm de vele regenval in Duitsland en de Ardennen. Hoe werkt het, worden deze waterstanden voorspeld en waar vind ik de berichtgeving hierover? Als je veilig wilt varen is het bij de navigatie belangrijk om de diepte te weten van het vaarwater. Nu staan de dieptes aangegeven op de vaarkaart, maar door allerlei omstandigheden zal de werkelijke diepte steeds veranderen.

 

HISWA Amsterdam Boat Show 2020 voortijdig gesloten wegens coronavirus

publicatie: 12-03-2020

De maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen hebben ertoe geleid dat de HISWA Amsterdam Boat Show 2020 voortijdig zijn deuren heeft moeten sluiten. De beurs, die tot zondag zou deuren, is nu na ruime anderhalve dag gestopt.

 

Schip vaarklaarmaken voor het seizoen? Tips & Tricks

publicatie: 11-03-2020

De eerste lentedagen dienen zich aan, een mooie gelegenheid om de nodige voorjaarsklussen aan je schip te verrichten. Als bootbezitter weet je vaak wel wat de kluslijst is voor je boot. Om er toch zeker van te zijn dat je niets mist, zijn er handige checklijsten voorhanden. We lichten de belangrijkste zaken op klusgebied eruit en nemen enkele van deze lijsten door.

 

Instellen zomerpeil Veerse meer

publicatie: 10-03-2020

Op donderdag 26 maart 2020 wordt begonnen met het opvoeren van het waterpeil op het Veerse Meer naar het zomerpeil. Dit zomerpeil zal naar verwachting op dinsdag 31 maart 2020 bereikt zijn. Het peil op het Veerse Meer kan in de zomerperiode fluctueren tussen N.A.P. 0 m en N.A.P. - 0,10 m. In geval van extreme neerslag of extreme neerslagverwachtingen kan het waterpeil op het Veerse Meer (vroegtijdig) worden verlaagd om zodoende een buffer te creëren voor het afvoeren van polderwater. Dit zogenaamde 'noodpeil' zal tijdig aan betrokkenen bekend worden gemaakt.

 

Vernieuwing Wilhelminasluis Zaandam zorgt voor stremming scheepvaart

publicatie: 09-03-2020

De provincie Noord-Holland vernieuwt de komende maanden de Wilhelminasluis in Zaandam. De werkzaamheden zijn nodig omdat de sluis niet meer voldoet aan de afmetingen van de scheepvaart en in een slechte bouwkundige- en technische staat verkeert.

 

Vaarquiz-vraag: Welke verlichting moet dit schip ’s nachts voeren?

publicatie: 06-03-2020

Het is belangrijk om op het water goed op de hoogte te zijn van de vaarregels, om zo gevaarlijke situaties te voorkomen. Iedere maand stelt Varen doe je Samen! op onze social-media-kanalen een quizvraag. Het juiste antwoord, met toelichting, volgt een paar dagen later via de website. Hieronder het antwoord op de quizvraag van maart.

 

Verslag informatieavond: “Roeiers veiliger het water op”

publicatie: 05-03-2020

Roeivereniging Amycus in Almelo heeft eind januari een informatieavond georganiseerd met als thema “Veiligheid op het water”, waarbij ook ‘Varen doe je Samen!’ aanwezig was. Tijdens de bijeenkomst werden de roeiers goed geïnformeerd over de veiligheid op het water en over wat ze daar zelf aan kunnen bijdragen. Onder leiding van een oud-voorzitter wordt er met een commissie gewerkt om de veiligheid binnen de vereniging verder te bevorderen.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2020 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |