Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Waterpeilen en waterstanden op de binnenwateren: waar moet je rekening mee houden?

publicatie: 19-10-2020

Als je veilig wilt varen is het bij de navigatie belangrijk om de diepte te weten van het vaarwater. Nu staan de dieptes aangegeven op de vaarkaart, maar door allerlei omstandigheden zal de werkelijke diepte steeds veranderen.

 

Onderhoud op en rondom Krammersluizen tussen augustus 2020 en februari 2022

publicatie: 19-10-2020

In opdracht van Rijkswaterstaat gaat De Klerk Waterbouw uit Werkendam onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de Krammersluizen. Het betreft hierbij werkzaamheden aan de remmingwerken, afmeervoorzieningen, de bodembescherming en enkele buiten de vaarweg gelegen objecten.

 

Lees de brochure: Wat (niet) te doen in geval van onderkoeling

publicatie: 16-10-2020

Wist je dat kippenvel het eerste stadium van onderkoeling is? In het tweede stadium van onderkoeling gaat je lichaam rillen. In een volgend stadium word je suf en sloom en ga je slechter presteren.

 

Snelvaren op Burgumer Mar voorlopig uit beeld

publicatie: 13-10-2020

Een proef met snelvaren op de Burgumer Mar is voorlopig niet meer mogelijk. De provincie heeft het besluit voor de pilot onvoldoende gemotiveerd. Die uitspraak deed de rechtbank Noord-Nederland vorige week.

 

Instellen winterpeil Veerse Meer

publicatie: 12-10-2020

Vanaf maandag 21 oktober 2019 start Rijkswaterstaat met het verlagen van het waterpeil op het Veerse Meer naar het winterpeil van N.A.P. - 0,30 m. Naar verwachting zal het winterpeil uiterlijk maandag 28 oktober 2019 bereikt zijn.

 

Varen in het najaar? Ga goed voorbereid het water op!

publicatie: 09-10-2020

De dagen worden weer korter en de blaadjes beginnen van de boom af te vallen, de herfst dient zich aan. Varen in het najaar kan prachtig zijn en het is vaak veel rustiger op het water. Je moet met een aantal zaken rekening houden als je in het najaar het water op gaat. We zetten ze hier op een rij.

 

Vaarquiz-vraag: Welk geluidssein bij een dreigende aanvaring?

publicatie: 08-10-2020

De Vaarquiz-vraag: Er dreigt een aanvaring, welk geluidssein moet je geven? Lees snel verder voor het juiste antwoord

 

Zes tips om de boot winterklaar te maken

publicatie: 05-10-2020

Als bootbezitter maak je voor de winter een keuze of je je boot ofschip in het water laat liggen, of dat deze op de kant gaat. In beide gevallen zijn er specifieke zaken waar je rekening mee moet houden om je schip goed de winter door te laten komen. We zetten zes tips op een rijtje:

 

Stevinsluizen Den Oever vanaf 26 oktober 2020 half jaar volledig gestremd

publicatie: 02-10-2020

Van maandag 26 oktober 2020 0.00 uur tot en met maandag 26 april 2021 werkt Rijkswaterstaat aan de Stevinsluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever. In deze periode zijn de sluizen gestremd voor alle scheepvaart.

 

Langere wachttijden voor sluis voorspeld door lage waterstand in zuidelijke kanalen

publicatie: 23-09-2020

De beperkte regenval van de afgelopen maanden zorgt voor een lage waterstand in de Rijn en de Maas. Om zoveel mogelijk water te sparen, zal er ‘waterbesparend’ worden geschut in de Brabantse en Limburgse kanalen. Voor beroepsschippers kunnen de wachttijden in de sluizen daarom oplopen. Dat meldt Rijkswaterstaat in de Droogtemonitor.

 

Renovatie Friese Sluis – stremming vanaf 1 oktober

publicatie: 22-09-2020

Vanaf 1 oktober 2020 werkt de provincie Flevoland aan de renovatie van de Friese Sluis en de brug over de Friese Sluis. De brug en de sluis zijn volledig gestremd voor het wegverkeer en de scheepvaart van 1 oktober tot 21 december 2020.

 

Waterpolitie tevreden over eerste test met drones

publicatie: 21-09-2020

De waterpolitie van Oost-Nederland en de Landelijke Eenheid hebben afgelopen zomer drones ingezet bij de controles op het water. Met behulp van de drone kunnen overtredingen beter en eerder geconstateerd worden, zo schrijft de politie.

 

Varen bij slecht zicht of mist

publicatie: 17-09-2020

Je kunt tijdens het varen overvallen worden door slecht zicht, bijvoorbeeld door mist of een flinke regenbui. Het varen met slecht zicht is apart geregeld in de diverse reglementen, zoals het BPR en het RPR. Wanneer er sprake is van slecht zicht, staat niet direct omschreven in de reglementen beschreven, maar de handhavende instanties hanteren als richtlijn voor slecht zicht: een zicht van minder dan 1.000 meter op de hoofdvaarwegen en minder dan 400 meter op andere vaarwegen.

 

Stuwcomplexen Nederrijn en Lek enkele weekendnachten gestremd

publicatie: 15-09-2020

Rijkswaterstaat renoveert de drie stuwcomplexen (Driel, Amerongen en Hagestein) in de Nederrijn en Lek. Dankzij centrale bediening kunnen de complexen sinds november 2019 24/7 worden bediend. Sinds begin dit jaar worden de sluizen in Driel, Amerongen en Hagestein ook in de weekendnachten bediend.

 

Boot naar de winterstalling? Denk nu na over de juiste onderwaterverf

publicatie: 10-09-2020

Het vaarseizoen loopt ten einde en de komende weken gaan veel boten het water uit en de winterstalling in. Dit is hét moment om goed naar het onderwaterschip te kijken en na te denken over de juiste aanpak voor het volgende vaarseizoen.

 

Rijkswaterstaat doet proef met slimme camera’s op het IJ

publicatie: 09-09-2020

Rijkswaterstaat is onlangs een proef gestart om de verkeersbewegingen op het IJ beter in kaart te brengen. Zo kan op afstand worden bekeken of de veiligheid geborgd is op plekken waar recreatie- en beroepsvaart elkaar veelvuldig tegenkomen.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2020 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |