Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Stewards op de sluizen, ook in 2019

publicatie: 21-05-2019

Net als eerdere jaren zal Rijkswaterstaat in de zomerperiode van 2019 drukke sluizen bemannen met stewards. Deze 'Stewards op de Sluizen' gaan watersporters helpen bij het afmeren en bij het kiezen van de plaats in de sluiskolk.

 

Snel varen? Bekijk de overzichtskaart snelvaargebieden

publicatie: 20-05-2019

Waar mag je snel varen in Nederland? Waar liggen de snelvaargebieden waar je harder dan 20 km/uur mag varen met een snelle motorboot? Bekijk hieronder de interactieve snelvaarkaart met alle gebieden waar je hard mag varen. Ook lees je de belangrijkste regels op het gebied van snel varen.

 

Veiligheidsanalyse op vaarwegen tussen Drachten en Heerenveen

publicatie: 16-05-2019

De provincie Friesland laat een veiligheidsanalyse uitvoeren op de vaarwegen tussen Drachten en Heerenveen. Veiligheidspsychologen van de Rijksuniversiteit Groningen gaan het vaargedrag in dit gebied onderzoeken. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

 

Brugbediening op afstand – tips en informatie

publicatie: 14-05-2019

Op veel plekken in Nederland worden bruggen en sluizen op bepaalde trajecten centraal bediend. Ook zijn diverse vaarwegbeheerders op dit moment bezig om sluis- en brugbedieningen te moderniseren en verder te centraliseren.

 

Bekijk de animatie: Zorg op het water – hoe is dat geregeld?

publicatie: 10-05-2019

Als iemand acuut zorg nodig heeft op het water, wie is dan bij de hulpverlening betrokken? En hoe verloopt de samenwerking? Daar geeft de animatie ‘Zorg op het water’ een antwoord op aan de hand van twee voorbeelden.

 

Duikers & scheepvaart: de belangrijkste regels

publicatie: 07-05-2019

Er wordt veel gedoken in Nederland. Niet alleen sportduiken is populair, ook beroepsmatig duiken komt steeds meer voor. De beroepsvaart huurt steeds vaker een duikbedrijf in om onderhoud en herstellingen aan het onderwaterschip te laten uitvoeren. Zoals bijvoorbeeld het polijsten van een schroef, wat behoorlijk veel scheelt in het brandstofverbruik en kan door duikers uitgevoerd worden.Om een en ander veilig te laten verlopen zijn er in het BPR regels opgenomen waaraan de vaarweggebruikers en duikers zich moeten houden.

 

Kom op 11 mei 2019 naar de KNRM Reddingbootdag

publicatie: 03-05-2019

Op zaterdag 11 mei 2019 organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij de landelijke Reddingbootdag. De meeste reddingstations zijn van 10.00 tot 16.00 uur geopend en je kunt er kennis maken met de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

 

Handige watersport-apps op een rijtje

publicatie: 02-05-2019

Er zijn verschillende handige mobiele apps voor watersporters en -recreanten beschikbaar. De apps helpen je bijvoorbeeld bij een goede reisvoorbereiding of het plannen van mooie vaartochten.

 

Veilig varen begint bij een goede reisvoorbereiding

publicatie: 29-04-2019

Het vaarseizoen voor de recreatievaart staat weer voor de deur. Tijd om vaarplannen te maken! Om veilig van je vaartocht te genieten is het van belang om aan goede reisvoorbereiding te doen. In dit artikel geven wij je tips & tricks voor je vaarplanning en werken we een voorbeeld van een vaartocht uit.

 

Doe je mee met de tweede Schoon Water Week?

publicatie: 26-04-2019

Iedereen die wel eens op, in of bij het water vertoeft weet het: ook daar is zwerfafval een probleem. Iedereen weet dat het gewoon veel prettiger is om in een schone omgeving te verblijven dan tussen al dat vuil. Bovendien kan afval voor onveilige situaties zorgen, zoals bijvoorbeeld een motorstoring door een zak in de schroef.

 

'Varen doe je Samen!' op Maritime Industry 2019

publicatie: 25-04-2019

Op 7, 8 en 9 mei 2019 is 'Varen doe je Samen!' aanwezig op de Maritime Industry beurs. Deze beurs vindt plaats in de evenementenhal in Gorinchem. ‘Varen doe je Samen!’ geeft voorlichting over de verkeersveiligheid op het water aan de bezoekers van Maritime Industry.

 

De 5 belangrijkste vaarregels

publicatie: 23-04-2019

Varen in Nederland is prachtig! Je kunt het hele land verkennen vanaf het water, er is een enorm groot en hoogwaardig vaarwegennet en er zijn vele mogelijkheden tot waterrecreatie.

 

Nieuwe watersportbrochure provincie Fryslân

publicatie: 19-04-2019

Speciaal voor iedereen die in Friesland wil gaan varen, heeft de provincie een nieuwe watersportbrochure uitgegeven. De brochure Watersport in Fryslân - Tips voor varen op het Friese water staat vol met handige informatie voor watersporters in het gebied.

 

Ga mee het water op tijdens Meevaarweekend 2019

publicatie: 16-04-2019

Veel lezers van de website van Varen doe je Samen! weten hoe leuk varen is. Om het plezier van het water te delen met meer mensen en om te laten zien wat het water allemaal te bieden heeft, wordt op 15 & 16 juni 2019 voor de eerste keer het Meevaarweekend georganiseerd.

 

Draag een reddingsvest

publicatie: 16-04-2019

Een reddingvest werkt alleen als je het aanhebt… Het kan je redding betekenen als je in het water valt; en dat is een risico voor iedereen die vaart. Een reddingvest draait je op je rug zodra je in het water ligt. Daardoor kun je blijven ademhalen, ook als je bewusteloos bent.

 

Vaar mee met de praktijk(er)vaartocht op de Amsterdamse grachten

publicatie: 15-04-2019

Vaar mee met de 'Varen doe je Samen!' praktijk(er)vaartochten op de Amsterdamse grachten.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2019 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring