Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Vaarquiz-vraag: Doorvaren bij het bord 'Sport'?

publicatie: 03-07-2020

Lees het antwoord op de Vaarquiz-vraag: Je vaart met een zeiljacht van 21 meter richting een sluiskolk en ziet onderstaand bord. Mag je hier doorvaren?

 

Handige watersport-apps op een rijtje

publicatie: 30-06-2020

Er zijn verschillende handige mobiele apps voor watersporters en -recreanten beschikbaar. De apps helpen je bijvoorbeeld bij een goede reisvoorbereiding of het plannen van mooie vaartochten.

 

Gepland onderhoud hefbrug Boskoop tijdens zomerperiode

publicatie: 29-06-2020

De provincie Zuid-Holland gaat opnieuw werkzaamheden uitvoeren aan de hefbrug Boskoop. In het eerste weekend van mei worden de rechthoudkabels vervangen die ervoor zorgen dat de brug tijdens het bewegen niet scheef gaat hangen.

 

Snelvaren met waterscooter of jetski: Hou het leuk en veilig

publicatie: 25-06-2020

Hard of snel varen met een waterscooter of jetski is leuk! Maar een dergelijke snel vaartuig vraagt ook om verantwoord gebruik. Hou je daarom aan de vaarregels en hou rekening met andere vaarweggebruikers.

 

Rijkswaterstaat: zwemmen in rivieren en springen van bruggen

publicatie: 24-06-2020

De komende dagen wordt het zomers warm. Aanleiding voor Rijkswaterstaat om, zoals elk jaar, te waarschuwen voor zwemmen in rivieren en kanalen en het springen van bruggen: het is levensgevaarlijk en bijna altijd verboden. Elk jaar zijn er helaas toch weer doden en gewonden te betreuren. Rijkswaterstaat zet de gevaren op een rij.

 

Staande Mast Route

publicatie: 23-06-2020

De Staande Mastroute (SMR) is een veilige doorgaande vaarroute door Nederland, geschikt voor zeil- en motorboten met een masthoogte of een opbouw van meer dan 6 meter. De vaarroute loopt van Breskens in het zuiden via Amsterdam en het IJsselmeer tot Delfzijl in het noorden. Lees hier meer en bekijk de kaart van de Staande Mast Route.

 

Tips bij het kiezen van een kinderreddingsvest

publicatie: 16-06-2020

Waar moet je op letten als je voor (kleine) kinderen een reddingsvest uitkiest? Welke reddingsvest is de juist voor jouw kind? We kregen een artikel met interessante informatie toegestuurd, waar we onderstaande uit hebben gehaald.

 

Informatiebrochure werkzaamheden netaansluiting Windenergiegebied Hollandse Kust

publicatie: 15-06-2020

Ga je deze zomer varen op de Noordzee? In opdracht van Tennet worden er in de zomer van 2020 werkzaamheden uitgevoerd om de netaansluiting van het windenergiegebied Hollandse Kust (zuid) op zee naar het vaste land op de Maasvlakte te realiseren. In verschillende stappen worden hoogspanningskabels in de zeebodem gelegd en worden transformator platformen in zee geplaatst. De werkzaamheden zijn gepland van mei tot en met augustus 2020. Ook volgend jaar zullen er werkzaamheden zijn.

 

Provincie Noord-Holland: Vaar mee op de Blauwe Golf, gebruik Riverguide Recreant

publicatie: 15-06-2020

De provincie Noord-Holland roept (recreatie)schippers op om gebruik te maken van de digitale vaargids Riverguide Recreant. Varen in de provincie Noord-Holland draait om genieten, maar ook om vlot doorvaren. Dat kan met de digitale vaargids (app RiverGuide Recreant).

 

Algerabrug gestremd van 23 tot en met 25 juni 2020

publicatie: 15-06-2020

De Algerabrug bij Krimpen aan den IJssel is wegens gepland onderhoud gestremd 23 tot en met 25 juni dagelijks van 07:00 tot 19:00 uur. Van 23 juni tot en met 25 juni wordt de sluis alleen bediend tussen 06:00 en 06:45 uur en tussen 19:00 en 20:00 uur.

 

Boet’s Boten Bingo maakt kinderen bewust van veilig varen

publicatie: 14-06-2020

Met Boet’s Boten Bingo leren de kinderen van ‘Boet de Meerkoet’ hoe je veilig varen moet. Op iedere bingokaart staan negen items waarnaar de kinderen tijdens een vaartocht op zoek moeten. Download gratis Boet's Boten Bingo.

 

‘Neem de tijd voor veiligheid, veilig varen in de Rotterdamse haven’

publicatie: 11-06-2020

Heb je plannen om binnenkort in de haven van Rotterdam te gaan varen? Houd er dan rekening mee dat het ook de ‘snelweg’ voor binnenvaart en zeevaart is. Bereid je reis goed voor.

 

Geen proef met snelvaren op de Burgumer Mar in zomer 2020

publicatie: 04-06-2020

De proef met snelvaren op de Burgumer Mar gaat in 2020 niet door. De provincie heeft dit besloten vooruitlopend op een uitspraak van de rechter. Deze uitspraak was al verwacht, maar is door de coronacrisis vertraagd.

 

Meld onveilige situaties met de Vaar Melder-app

publicatie: 03-06-2020

Rijkswaterstaat heeft de Vaar Melder App ontwikkeld om de veiligheid op het water nog beter in beeld te brengen. De informatie uit de app is aanvullend op de bestaande registratie. Je kunt via deze app onregelmatigheden op de vaarweg melden. de app is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

 

Vaarquiz-vraag: Is er een verplichting om stuurboordwal te varen op het Prinses Margrietkanaal?

publicatie: 02-06-2020

Vaarquiz-vraag: Is er een verplichting om stuurboordwal te varen op het Prinses Margrietkanaal? Lees hier het antwoord!

 

Rijkswaterstaat: 'Houd afstand en mijd drukte, ook op de Rijksvaarwegen'

publicatie: 29-05-2020

Met mooi weer neemt de drukte op het water toe, ook op de Rijkswateren. Daarnaast gelden de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan ook op het water. Rijkswaterstaat roept vaarweggebruikers op om goed voorbereid op pad te gaan en ook op het water drukte te mijden en 1,5 meter afstand te houden. Ook moeten schippers rekening houden met uiteenlopende bedienregimes en kunnen wachttijden bij sluizen en bruggen oplopen.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2020 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |