Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

'Varen doe je Samen!' knooppunten in meeste digitale navigatieprogramma's

publicatie: 12-03-2018

De 'Varen doe je Samen!' knooppunten staan in de meeste digitale navigatieprogramma's. Al sinds jaar en dag zijn de gratis Varen doe je Samen!-Knooppunten erg gewild bij vaarweggebruikers. Niet alleen voor de reisvoorbereiding, maar ook tijdens de vaart.

 

ANWB stopt met waterkaarten-app

publicatie: 09-03-2018

De ANWB stopt per 31 maart met de exploitatie van de ANWB Waterkaarten-app. Deze app wordt vervangen door een nieuwe Waterkaarten-app. Gebruikers zullen er niet veel merken met het enige verschil dat ze niet langer een abonnement bij de ANWB afsluiten maar kunnen overstappen op de Waterkaarten-app van de nieuwe partner.

 

Per 1 mei doorvaart Nederland windparken op Noordzee toegestaan

publicatie: 08-03-2018

Vanaf 1 mei 2018 zijn drie windparken voor de Nederlandse kust onder voorwaarden toegankelijk voor doorvaart en medegebruik voor schepen met een lengte over alles tot 24 meter. Het betreft het Offshore Windpark Egmond aan Zee (OWEZ), Prinses Amalia Windpark (PAWP) voor de kust van IJmuiden en windpark Luchterduinen (LUD) voor de kust van Noordwijk.

 

Bezoek 'Varen doe je Samen!' op de HISWA Amsterdam Boat Show 2018

publicatie: 07-03-2018

Varen doe je Samen! is aanwezig op de HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI. De stand maakt deel uit van het Veiligheidseiland in hal 1. Op de 'Varen doe je Samen!'-stand staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal. De HISWA start dit jaar op woensdag 7 maart en belooft door een vernieuwde opzet nog interessanter te worden.

 

Twentekanaal gestremd door groot onderhoud Delden en Hengelo

publicatie: 02-03-2018

Rijkswaterstaat gaat in 2018 verschillende werken uitvoeren aan het Twentekanaal. De sluiscomplexen Delden en Hengelo worden in het voorjaar van 2018 aangepakt. Op beide complexen zal groot onderhoud plaatsvinden.

 

Help mee en vul de enquête over antifouling in

publicatie: 01-03-2018

Hoe vaak gaat je boot uit het water? Welke antifouling gebruik je en hoe vaak breng je dat opnieuw aan? Het zijn enkele vragen uit de enquête over het gebruik van antifouling die Milieu Centraal en Varen doe je Samen! hebben opgesteld. We willen namelijk meer inzicht te krijgen in het gebruik van antifouling en andere aangroeiwerende middelen door de recreatievaart.

 

Het platform Zero Incidents streeft naar nul incidenten in de binnenvaart

publicatie: 23-02-2018

Platform Zero Incidents (PZI) is een initiatief van de binnenvaart branche. Bevrachtingskantoren, rederijen en scheepseigenaren delen en ontwikkelen kennis over incidenten in de binnenvaartindustrie om zo herhaling in de toekomst te voorkomen. PZI levert een bijdrage aan een breed gedragen streven naar nul incidenten in de binnenvaart.

 

Verplichting CvO (Certificaat van Onderzoek) voor schepen groter dan 20 meter

publicatie: 22-02-2018

De regels voor het verplichte Certificaat van Onderzoek (CvO) worden vanaf 31-12-2018 een stuk strenger. Voor 'certificaatplichtige' schepen (en daar valt ook de grotere recreatievaart onder) is het zaak niet te lang te wachten met het aanvragen van een CvO-keuring. Lees hier meer over de regels rond het CvO.

 

Instellen zomerpeil Veerse meer

publicatie: 20-02-2018

Op vrijdag 23 maart 2018 wordt begonnen met het opvoeren van het waterpeil op het Veerse Meer naar het zomerpeil. Dit zomerpeil zal naar verwachting op vrijdag 30 maart 2018 bereikt zijn. Het peil op het Veerse Meer kan in de zomerperiode fluctueren tussen N.A.P. en N.A.P. - 0,10 m. In geval van extreme neerslag of extreme neerslagverwachtingen kan het waterpeil op het Veerse Meer (vroegtijdig) worden verlaagd om zodoende een buffer te creëren voor het afvoeren van polderwater. Dit zogenaamde 'noodpeil' zal tijdig aan betrokkenen bekend worden gemaakt.

 

Succesvolle beursdeelname ‘Varen doe je Samen!’ op Boot Holland

publicatie: 15-02-2018

Van 9 t/m 14 februari 2018 was ‘Varen doe je Samen!’ aanwezig op de 28ste editie van Boot Holland. De stand van ‘Varen doe je Samen!’ vormde samen met het Watersportverbond, de Dienst der Hydrografie en de KNRM het Veiligheidsplein met een centraal presentatieplatform waar door de dag heen diverse presentaties werden gegeven.

 

Webinar: Denk mee over Vaarweginformatie.nl

publicatie: 13-02-2018

Onze vaste bezoekers kennen de website Vaarweginformatie.nl ongetwijfeld. Op deze pagina plaatst Rijkswaterstaat alle actuele informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg.

 

Stremming Sluis Amerongen tussen 26 februari 2018 en 6 mei 2018

publicatie: 12-02-2018

Rijkswaterstaat renoveert de drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek. Een van de onderdelen van de renovatie betreft de sluizen. Dat betekent dat de sluizen in Driel, Amerongen en Hagestein de komende jaren om de beurt 10 weken gestremd zullen zijn.

 

Zeven alternatieve routes langs het Prinses Margrietkanaal (PM-kanaal)

publicatie: 09-02-2018

De provincie Fryslân heeft zeven mooie alternatieve routes langs het Prinses Margriet-Kanaal (PM-Kanaal) in kaart gebracht. De routes worden in het kader van 'Weg van de vaarweg' gepresenteerd aan de bezoekers van Boot Holland 2018.

 

Welke partijen handhaven op het water?

publicatie: 08-02-2018

Als je wilt gaan varen in Nederland, krijg je -net als op de weg- te maken met vaarregels. Er vindt natuurlijk controle plaats om te zorgen dat de wet- en regelgeving op het water wordt nageleefd en het hierdoor veilig toeven blijft op het water. Wie zorgen ervoor dat het water veilig blijft voor iedereen? En wie mag er nou eigenlijk handhaven op het wateren wie mag je ook een boete geven bij een overtreding?

 

‘Wie heeft er voorrang?’ staat centraal in de Waterkampioen Vaarexpert

publicatie: 08-02-2018

Het is kennelijk druk op het water op het moment dat Daan Dijkstra met zijn motorjacht op de Waal vaart. Er is veel beroepsvaart, maar uit het verloop en de goede afloop van dit incident kunnen we afleiden dat Dijkstra het vaarwater goed kent en beschikt over een marifoon en navigatieprogramma.

 

‘Varen doe je Samen!’ op watersportbeurs Boot Holland 2018

publicatie: 08-02-2018

Van 9 tot en met 14 februari 2018 is Varen doe je Samen! aanwezig op watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden. In samenwerking met de Provincies Fryslân, Groningen en Rijkswaterstaat Noord-Nederland wordt er voorlichting over de veiligheid op het water gegeven.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen u een e-mail om uw inschrijving te bevestigen.
We sturen u een e-mail om uw inschrijving te bevestigen.
© 2018 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer