Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Aangepaste bediening provinciale bruggen Noord-Holland

publicatie: 18-07-2019

De provincie Noord-Holland moet sommige bruggen en sluizen deze zomer op aangepaste tijden bedienen. Ondanks wervingsacties, aangepaste werktijden en pendelende brugwachters is het niet gelukt om voldoende brugbedieners te vinden, zo laat de provincie weten.

 

Stewards op de sluizen, ook in 2019

publicatie: 18-07-2019

Net als eerdere jaren zal Rijkswaterstaat in de zomerperiode van 2019 drukke sluizen bemannen met stewards. Deze 'Stewards op de Sluizen' gaan watersporters helpen bij het afmeren en bij het kiezen van de plaats in de sluiskolk.

 

Boet’s Boten Bingo maakt kinderen bewust van veilig varen

publicatie: 16-07-2019

Met Boet’s Boten Bingo leren de kinderen van ‘Boet de Meerkoet’ hoe je veilig varen moet. Op iedere bingokaart staan negen items waarnaar de kinderen tijdens een vaartocht op zoek moeten. Download gratis Boet's Boten Bingo.

 

Minder slachtoffers op het binnenwater, maar meer ongevallen in 2018

publicatie: 12-07-2019

Op de kanalen, rivieren en meren die Rijkswaterstaat en anderen in Nederland beheren zijn over 2018 meer scheepsongevallen geregistreerd dan in 2017, maar er waren minder slachtoffers.

 

Extra snelheidscontroles binnenvaartschepen op de Gouwe

publicatie: 10-07-2019

Omwonenden en watersportverenigingen langs de Gouwe maken steeds vaker melding van hinder veroorzaakt door binnenvaartschepen. De provincie Zuid-Holland, beheerder van de Gouwe, heeft daarom in overleg met de politie besloten het aantal controles op te voeren en de bestaande informatiepanelen actiever te gebruiken.

 

'Tevredenheidsonderzoek Nederlandse Vaarwegen' van start

publicatie: 09-07-2019

Recreatieschippers kunnen de komende maanden enquêteurs tegenkomen. Rijkswaterstaat en de provincies doen in het ‘Tevredenheidsonderzoek Nederlandse Vaarwegen’ onderzoek naar de mening van de recreatievaart over de Nederlandse vaarwegen.

 

Waar mag je ankeren?

publicatie: 04-07-2019

Nu de zomer er weer aankomt zoeken veel bootbezitters aan het einde van een mooie vaardag een leuke plek om te overnachten. Dat kan in een jachthaven, gemeentehaven of andere aanmeerplek, maar je kunt ook een leuke ankerplek vinden.

 

Kom naar Varen doe je Samen! op de HISWA te water

publicatie: 04-07-2019

Varen doe je Samen! is ook dit jaar aanwezig op watersportbeurs HISWA te water. Tijdens de 36e editie van de beurs gaan we weer met bezoekers in gesprek over veilig varen en worden vragen direct beantwoord door de aanwezige vaarwegbeheerders en experts. Ook kun je je vaarkennis weer testen in de Vaarquiz. De HISWA te water vindt van 4 tot en met 8 september plaats in de Bataviahaven in Lelystad.

 

Veilig varen door de haven van Amsterdam: zeven tips

publicatie: 01-07-2019

Heb je plannen om binnenkort naar of door Amsterdam te varen? Dan heeft de Port of Amsterdam een folder met een aantal handige tips voor je. Daarnaast geeft de folder een overzicht met marifoonkanalen en handige links en telefoonnummers.

 

Knooppunt uitgelicht: Oranjesluizen bij Schellingwoude

publicatie: 27-06-2019

Als je vanaf het IJ bij Amsterdam richting het Markermeer wilt varen, kom je de Oranjesluizen tegen. Vlak erachter ligt ook een brug, de Schellingwouderbrug. Je komt dan op het Buiten IJ, de verbinding naar het Markermeer.

 

Rijkswaterstaat sluit steigers in IJmuiden en Marken

publicatie: 26-06-2019

Rijkswaterstaat sluit om veiligheidsredenen verschillende steigers af, die in gebruik zijn bij receratievaart. Het betreft een steiger in de haven Nes (bij Marken) en een steiger bij de Middensluis in IJmuiden (zuidoostzijde). Vanwege de staat van de constructie is het niet meer verantwoord de steigers te betreden. Door middel van verbodsborden worden gebruikers hierop geattendeerd. Het aanmeren van pleziervaartuigen blijft wel mogelijk, maar het betreden van de steigers niet. Rijkswaterstaat onderzoekt de komende periode de staat van de steigers om een besluit te kunnen nemen over het toekomstig gebruik.

 

Noorwegen stimuleert harde coatings voor boten

publicatie: 18-06-2019

Het gebruik van antifoulingverf op boten brengt biociden in het milieu. Daarnaast komen er door het verweren van de verf microplastics, pigmenten en andere additieven in het water. De Noorse regering heeft financiële steun toegezegd voor het stimuleren van harde, biociden-vrije coatings en schoonmaakmogelijkheden in plaats van antifoulingverf.

 

Nieuw schutbeleid Grote Sluis Spaarndam

publicatie: 18-06-2019

Het Hoogheemraadschap Rijnland heeft een nieuw schutbeleid voor de Grote Sluis bij Spaarndam opgesteld. Het nieuwe beleid is het resultaat van overleg tussen diverse watersportverenigingen in het gebied en het hoogheemraadschap.

 

Bredere sluis Kornwerderzand in 2026 gereed

publicatie: 13-06-2019

Het besluit om de sluis Kornwerderzand te verbreden en de bruggen te vernieuwen is genomen. Dat heeft minister van Nieuwenhuizen half juni bekend gemaakt. Voor dit project is jarenlang gelobbyd door ondernemers, gemeenten en provincies.

 

Proef met snelvaren op de Burgumer Mar start 15 juni

publicatie: 11-06-2019

De eerder aangekondigde proef rond snelvaren op de Burgumer Mar gaat op 15 juni 2019 van start. Tot en met 15 september 2019 is snelvaren toegestaan op de Burgumer Mar. Dat mag tussen 9:00 en 18:00 uur, binnen de gele boeien die het gebied markeren.

 

Veilig varen begint bij een goede reisvoorbereiding

publicatie: 07-06-2019

Het vaarseizoen voor de recreatievaart staat weer voor de deur. Tijd om vaarplannen te maken! Om veilig van je vaartocht te genieten is het van belang om aan goede reisvoorbereiding te doen. In dit artikel geven wij je tips & tricks voor je vaarplanning en werken we een voorbeeld van een vaartocht uit.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2019 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring