Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Netwerkdag 10 jaar Varen doe je Samen! in teken heden, verleden en toekomst

publicatie: 17-11-2017

Op dinsdag 14 november 2017 vond in het Utrechtse kantoor Westraven van Rijkswaterstaat de netwerkdag ter ere van 10 jaar Varen doe je Samen! plaats. Samen met de deelnemers werd naar het verleden, het heden maar vooral ook naar de toekomst van Varen doe je Samen! gekeken. Het uitgangspunt: nog meer bewustwording over veiligheid op het water!

 

Stremming Vlakespoorbrug voor hoge vaart

publicatie: 16-11-2017

De Vlakespoorbrug is tussen maandag 20 november 0.01 uur en maandag 27 november 6.00 uur gestremd voor de hoge vaart. In opdracht van Rijkswaterstaat en ProRail werkt opdrachtnemer ENGIE aan de besturing van de brug.

 

Werkzaamheden zorgen voor stremming Grevelingenbrug

publicatie: 03-11-2017

Rijkswaterstaat is gestart start met voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie van de Grevelingenbrug. Van maandag 13 november tot en met donderdag 30 november 2017 vinden de renovatie- en onderhoudswerkzaamheden aan de Grevelingenbrug en -sluis plaats.

 

Terugblikken en vooruit kijken: 10 Jaar ‘Varen doe je Samen!’

publicatie: 02-11-2017

Dit jaar bestaat het project ‘Varen doe je Samen!’ 10 jaar! In 2007 werd het eerste samenwerkingsconvenant getekend, waarmee het project een feit was en van start ging. Tijd voor een terugblik, en een blik op de toekomst.

 

Renovatie sluis Amerongen zorgt voor vaarwegstremming

publicatie: 26-10-2017

Rijkswaterstaat renoveert de stuwen en sluizen van Driel, Amerongen en Hagestein. Een onderdeel van de renovatie betreft het vernieuwen van de oude sluisdeuren bij sluis Amerongen.

 

Rijkswaterstaat publiceert verbeterde vaarkaarten

publicatie: 24-10-2017

Inland Electronic Navigational Charts (IENC’s) zijn een onmisbaar hulpmiddel voor een veilige scheepvaart. De verbeterde IENC’s van Rijkswaterstaat zijn actueler en kwalitatief hoogwaardiger waardoor zowel de beroeps- als de recreatievaart over een beter beeld van de vaarweg met nog meer relevantie kenmerken beschikt.

 

Hoe lang is benzine houdbaar?

publicatie: 24-10-2017

Met een betrouwbare motor kunnen onveilige situaties voorkomen worden. Of ze kunnen juist uitkomst bieden in gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld slecht weer of slecht zicht. Een motorstoring, bijvoorbeeld door slechte brandstof, wil je dus te allen tijde voorkomen.

 

Zes tips om de boot winterklaar te maken

publicatie: 19-10-2017

Als bootbezitter maak je voor de winter een keuze of je je boot ofschip in het water laat liggen, of dat deze op de kant gaat. In beide gevallen zijn er specifieke zaken waar je rekening mee moet houden om je schip goed de winter door te laten komen. We zetten zes tips op een rijtje:

 

Instellen winterpeil Veerse Meer

publicatie: 16-10-2017

Vanaf maandag 23 oktober 2017 start Rijkswaterstaat met het verlagen van het waterpeil op het Veerse Meer naar het winterpeil van N.A.P. - 0,30 m. Naar verwachting zal het winterpeil uiterlijk maandag 30 oktober 2017 bereikt zijn.

 

Boot naar de winterstalling? Denk nu na over de juiste onderwaterverf

publicatie: 12-10-2017

Het vaarseizoen loopt ten einde en de komende weken gaan veel boten het water uit en de winterstalling in. Dit is hét moment om goed naar het onderwaterschip te kijken en na te denken over de juiste aanpak voor het volgende vaarseizoen.

 

Praktijkdag Waddenzee 2017: voor nieuwe Wadvaarders

publicatie: 12-10-2017

Op zaterdag 18 november 2017 organiseert ScheepsWijs Vaarcursussen samen met Rijkswaterstaat Regio Noord Nederland en Rederij Doeksen - onder auspiciën van 'Varen doe je Samen!' - vanuit Harlingen een unieke en leerzame dag op de Waddenzee. De dag is speciaal voor watersporters die komend seizoen voor het eerst het Wad op willen met hun eigen schip.

 

Varen in het najaar? Ga goed voorbereid het water op!

publicatie: 11-10-2017

De dagen worden weer korter en de blaadjes beginnen van de boom af te vallen, de herfst dient zich aan. Varen in het najaar kan prachtig zijn en het is vaak veel rustiger op het water. Je moet met een aantal dingen zaken rekening houden als je in het najaar het water op gaat. We zetten ze hier op een rij.

 

Dag van de Duurzaamheid: Hoe herken je de duurzame watersporter?

publicatie: 10-10-2017

Op 10 oktober is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Door het hele land vinden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Ook voor de watersporter is duurzaamheid van groot belang, eigenlijk het hele jaar door.

 

Stremming Kanaal Omval Kolhorn door renovatie Braakbrug

publicatie: 09-10-2017

Tot 22 januari 2018 wordt de Braakbrug (de brug over de Braaksluis) in Noord-Holland gerenoveerd. De Braakbrug ligt in de Westfriesedijk, tussen Kolhorn en Lutjewinkel, Gemeente Hollands Kroon. De werkzaamheden worden in opdracht van de provincie Noord-Holland uitgevoerd door WaakSaam. Ook het wegverkeer is gestremd door de renovatie.

 

Uitgelicht: Agentschap Telecom, samenwerkende partij van ‘Varen doe je Samen!’.

publicatie: 05-10-2017

Agentschap Telecom regelt alle zaken met betrekking tot de frequenties voor radiocommunicatie in de scheepvaart. In de scheepvaart draagt radiocommunicatie sterk bij aan de veiligheid. Met hulp van de marifoon en andere maritieme radiozendapparatuur communiceren schepen met elkaar en met de wal.

 

De solo vlag: Wel of niet voeren?

publicatie: 03-10-2017

In de zeilwereld wordt er soms gebruik gemaakt van de zogenoemde ‘solo-vlag’. Met deze vlag laat de zeiler zien dat hij alleen vaart. Deze solo-vlag is dezelfde als de internationale ‘seinvlag 1’ en dient gevoerd te worden laag in het achterstag.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We'll never spam or give this address away.
We'll never spam or give this address away.
© 2017 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer