Organisaties

Ondersteuning bij voorlichting over veilig varen

Jachthavens, verenigingen en andere organisaties zijn voor veel watersporters een belangrijk aanspreekpunt en informatiebron. Heel logisch! Deze organisaties zijn de experts op het gebied van een goede vaaruitrusting. Zij weten precies wat er in hun vaargebieden speelt en wat nodig is voor een mooie, veilige vaartocht, en wat daar allemaal bij komt kijken.

Deze website is een handig hulpmiddel bij de informatie en voorlichting die organisaties aan leden, huurders, passanten en andere vaarweggebruikers geven over samen veilig varen. Interessant voor alle typen waterrecreanten: ervaren en beginnend, op een klein bootje of groot schip, e.d. Met speciaal ook informatie voor kinderen en voor beroepsschippers. Op duidelijke kaarten kun je veiligheidsinformatie goed vinden.

Interessante artikelen in ons Kenniscentrum:

Over deze en andere onderwerpen vind je op deze site informatie en voorlichtingsmateriaal. Goed vindbaar en gedocumenteerd, met veel achtergrondinformatie voor wie graag meer wil leren. Omdat varen reuze leuk is en veiligheid daar gewoon een onderdeel van is (of zou moeten zijn). Neem hiervoor een kijkje in het Kenniscentrum.

Je kunt de informatie gebruiken voor je eigen voorlichtingsactiviteiten. ‘Varen doe je Samen!’ heeft ook (gratis) voorlichtingsmateriaal beschikbaar dat je kunt uitdelen. Je kunt dit aanvragen via onze partners.

Wil je speciale aandacht aan veilig varen besteden tijdens bijvoorbeeld een open dag, workshop of thema-avond? ‘Varen doe je Samen!’ verzorgt graag een presentatie waarin de diverse aspecten aansprekend en goed aan bod en in beeld komen.
Je kunt hier een presentatie aanvragen.
 

‘Varen doe je Samen!’ promoot de veiligheid op en rond het water. Jullie bijdrage hieraan is enorm belangrijk en daarom helpen we je graag! Daarom hebben ook een Varen doe je Samen! toolkit met verschillende communicatiemiddelen ontwikkeld die je zou kunnen inzetten om ons te helpen. Bijvoorbeeld op jouw website, pagina, in je clubblad of in andere uitingen. Ga naar de pagina Communicatiemiddelen.

Knooppunten

Uw browser ondersteunt helaas geen dynamische kaarten.
Alle knooppunten bekijken
Arrow right