Over Ons

Over deze campagne

‘Varen doe je Samen!’ heeft als doel de veiligheid op en rond het water te vergroten. Met binnenvaartschepen, snelle passagiersschepen en allerlei soorten recreatievaartuigen en watersporters wordt het steeds drukker op het water.

Wat we doen

‘Varen doe je Samen!’ geeft informatie en voorlichting over de belangrijkste vaarregels. We stimuleren watersporters en beroepsschippers zich aan de regels te houden en hun kennis daarvan op peil te houden.

partners

De samenwerkende partners van ‘Varen doe je Samen!’ bundelen hun kennis, netwerken en communicatiekracht om de verschillende vaarweggebruikers voor te lichten en te motiveren om de vaarwegen en de wateren veilig met elkaar te delen.

Andere betrokken partijen

Naast de vaste project partners werken wij nauw samen met de ​Hydrografische Dienst, Nationale Politie en Agentschap Telecom.

Internationaal

‘Varen doe je Samen!’ en haar partners, de meeste verenigd in Waterrecreatie Nederland, werkt met diverse partijen en organisaties in Europees verband samen om vaarwegen in Europa veiliger te maken en vaarweggebruikers in Europa te stimuleren tot veiliger vaargedrag.

Historie

​In 2007 hebben de partners van ‘Varen doe je Samen!’ de handen ineengeslagen om de verkeersveiligheid op de Nederlandse vaarwegen te bevorderen, door middel van veiligheidscampagnes.

Contact

Pers

Communicatiemiddelen

Help mee met Varen doe je Samen! en download hieronder gratis de Varen doe je Samen! toolkit met verschillende communicatiemiddelen die je zou kunnen gebruiken, bijvoorbeeld op jouw website, pagina, in je clubblad of in andere uitingen.

Varen Doe Je Samen

Knooppunten

Uw browser ondersteunt helaas geen dynamische kaarten.
Alle knooppunten bekijken
Arrow right