Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade Nederland is de koepelorganisatie van zo’n 166 reddingsbrigades, die in alle regio’s in het land actief zijn. De missie van Reddingsbrigade Nederland is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Nederland is een waterland. De Reddingsbrigade wil Nederland veilig van haar water laten genieten.

Door de jarenlange aanwezigheid en ervaring op en langs het water, zowel langs de kust als bij recreatiegebieden en plassen, is de Reddingsbrigade een autoriteit in de waterhulpverlening. De reddingsbrigades in het land verrichten met zo’n 5.000 vrijwilligers jaarlijks gemiddeld zo’n 9.000 hulpverleningsacties en redden zij gemiddeld zo’n 300 mensen uit een levensbedreigende situatie. De Reddingsbrigade weet als geen ander hoe belangrijk het is om de waterrecreant bewust te maken van hoe zij zich kunnen voorbereiden op veilig recreëren op en rond het water. Daarom voert de Reddingsbrigade jaarlijks verschillende voorlichtings- en preventiecampagnes.

Reddingsbrigade Nederland participeert in ‘Varen doe je samen!’ omdat dit geheel aansluit de missie en visie van de Reddingsbrigade. De Reddingsbrigade werkt graag actief mee om de bewustwording over veiligheid op en langs het water te vergroten. Met de samenwerking in ‘Varen doe je samen!’ en de innovatieve ideeën daarin dragen we met elkaar eraan bij dat Nederland veilig van haar water kan genieten.

Meer informatie:
www.reddingsbrigade.nl