Kom naar de 'Varen doe je Samen!' stand op de HISWA te water

publicatie:
02
-
09
-
2016
Ook vandaag en het aankomende weekend kun je onze 'Varen doe je Samen!' stand bezoeken tijdens de HISWA te water. Op de 'Varen doe je Samen!'-stand (T80) staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal.

Ook vandaag en het aankomende weekend kun je de 'Varen doe je Samen!' stand bezoeken tijdens de HISWA te water. Op de 'Varen doe je Samen!'-stand (T80) staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal.

Tijdens de beurs zal onder andere aandacht worden geschonken aan de vaarregels en de bebording op het water. We nodigen bezoekers uit het gesprek aan te gaan over (on)veilige situaties op het water aan de hand van fysieke (vaar)kaarten. Juist ook om te leren van deze situaties, hebben we ook de mogelijkheid om digitaal informatie in te zien en aan te leveren. Er is informatiemateriaal beschikbaar. Tevens zullen er informatieve, regionale filmbeelden getoond worden van veilig varen op het water en wordt er een korte informatieve interactieve presentatie gegeven. Heeft u een vraag over een specifieke (veiligheids)situatie op het water, kom dan even langs op de stand (T80).

Ervaar het varen op het IJ: mini praktijk(er)vaartocht
We bieden ook dit jaar weer een korte (er)vaartocht aan op het IJ, het zogenaamde het praktijkvaren. Vier keer per dag wordt met een motorboot/sloep van een vaarschool en ervaren begeleiders een leerzame tocht van circa een uur over het IJ gevaren (afvaarplaats A19). Het programma is toegespitst op de combinatie beroeps- en recreatievaart. Onder andere de situatie bij Amsterdam Marina, de plaats op de vaarweg (vooral ter hoogte van het CS), de vele ponten en de beroepsvaart, het oversteken van het IJ ter hoogte van de Houthaven (staande mast route), de aanbevolen oversteekplaats voor de recreatievaart richting de Oranjesluizen en nog veel meer situaties komen aan bod. Niets is beter dan zelf ervaren hoe het op het water is en welke vaarregels van belang zijn. Bekijk hier de flyer en meld je aan in onze stand (T80).

Facebookactie
Door bij onze stand de Facebook pagina van ‘Varen doe je Samen!’ te liken ontvang je een leuke gadget. Op de stand kun je een scheepvaartverkeersbord vinden. Weet je wat deze betekent? Maak dan een selfie met het bord, stuur deze als inboxbericht naar de Facebook pagina van 'Varen doe je Samen!' met het antwoord en de leukste selfie met de juiste betekenis van het scheepvaartverkeersbord wordt beloond met een mooie prijs.

Kinderen
Voor de jongsten onder ons hebben wij een kleurplaten actie van Boet de Meerkoet. Lever de ingekleurde kleurplaat in bij onze stand of maak een foto van de ingekleurde kleurplaat en mail deze naar naar info@varendoejesamen.nl. De mooiste kleurplaat wordt beloond met een mooie prijs.

Samenwerking Blauw Vaantje
De stichting KMVK, uitgever van het Blauwe Vaantje, staat ook op de stand van ‘Varen doe je Samen!’ m.b.t. duurzaam en veilig vaargedrag. 

No items found.