Kom naar de 'Varen doe je Samen!' stand op de HISWA te water en maak kans op een mooie prijs

publicatie:
25
-
08
-
2016
Maak een selfie met het scheepvaartverkeersbord in de 'Varen doe je Samen!'-stand (T.80), like onze Facebookpagina en neem gratis handige gadgets mee. De leukste selfie wordt beloond met een mooie prijs!

'Varen doe je Samen!' organiseert tijdens de HISWA te water een selfie-actie. Wat moet je doen? Maak een selfie in de 'Varen doe je Samen!'-stand (T.80) met het scheepvaartverkeersbord, like onze Facebookpagina, stuur een inboxbericht met je selfie en de betekenis van het bord en ontvang gratis gadgets. De leukste selfie wordt beloond met een mooie prijs!

Na afloop van de beurs kiest ‘Varen doe je Samen!’ uit alle inzendingen de meest unieke inzending. Creativiteit wordt gewaardeerd.

'Varen doe je Samen!' op de HISWA te water
Veilig het water op? 'Varen doe je Samen!' is vanaf dinsdag 30 augustus aanwezig op de HISWA te water in Amsterdam. Op de 'Varen doe je Samen!'-stand (T80) staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal.

Tijdens de beurs zal onder andere aandacht worden geschonken aan de vaarregels en de bebording op het water. We nodigen bezoekers uit het gesprek aan te gaan over (on)veilige situaties op het water aan de hand van fysieke (vaar)kaarten. Juist ook om te leren van deze situaties, hebben we ook de mogelijkheid om digitaal informatie in te zien en aan te leveren. Er is informatiemateriaal beschikbaar. Tevens zullen er informatieve, regionale filmbeelden getoond worden van veilig varen op het water en wordt er een korte informatieve interactieve presentatie gegeven. Heeft u een vraag over een specifieke (veiligheids)situatie op het water, kom dan even langs op de stand (T80).

Ervaar het varen op het IJ: mini praktijk(er)vaartocht
We bieden ook dit jaar weer een korte (er)vaartocht aan op het IJ, het zogenaamde het praktijkvaren. Vier keer per dag wordt met een motorboot/sloep van een vaarschool en ervaren begeleiders een leerzame tocht van circa een uur over het IJ gevaren (afvaarplaats A19). Het programma is toegespitst op de combinatie beroeps- en recreatievaart. Onder andere de situatie bij Amsterdam Marina, de plaats op de vaarweg (vooral ter hoogte van het CS), de vele ponten en de beroepsvaart, het oversteken van het IJ ter hoogte van de Houthaven (staande mast route), de aanbevolen oversteekplaats voor de recreatievaart richting de Oranjesluizen en nog veel meer situaties komen aan bod. Niets is beter dan zelf ervaren hoe het op het water is en welke vaarregels van belang zijn. Bekijk hier de flyer en meld je aan in onze stand (T80).


No items found.