N207: Vriezenkoop Zuid tijdelijk open en Drecht tijdelijk toegankelijk voor vaarverkeer

publicatie:
31
-
03
-
2016
​De Drecht is vanaf vrijdag 25 maart 2016 weer tijdelijk toegankelijk voor vaarverkeer. Naar verwachting is de vaarweg tot en met woensdag 6 april 2016 open. Daarna plaatst de aannemer de ponton terug, om verder te kunnen werken aan de vervanging van de Drechtbrug (N207) bij Leimuiden.

De Drecht is vanaf vrijdag 25 maart 2016 weer tijdelijk toegankelijk voor vaarverkeer. Naar verwachting is de vaarweg tot en met woensdag 6 april 2016 open. Daarna plaatst de aannemer de ponton terug, om verder te kunnen werken aan de vervanging van de Drechtbrug (N207) bij Leimuiden.

Op dit moment worden er geen grote werkzaamheden uitgevoerd en kan ook de Vriezenkoop Zuid tijdelijk worden opengesteld. De provincie verschuift daarnaast de ponton tijdelijk naar de zijkant waardoor een beperkte  doorgang van ca. 7 meter  ontstaat voor het vaarverkeer. Dit wordt gedaan in verband met de start van het watersportseizoen. Zoals het nu staat zijn de Vriezenkoop Zuid en de vaarweg op donderdag 7 april 2016 weer gestremd. Vaarverkeer met een doorvaarthoogte tot 2,40 meter kan dan omvaren via de Leidsevaart. Woningen en bedrijven aan de Vriezenkoop Zuid kunnen dan weer gebruik maken van de ponton.

Knelpunten N207 oplossen

Het vervangen van de Drechtbrug is onderdeel van de maatregelen die de provincie neemt om knelpunten tussen Leimuiden en Gouda/Bergambacht (N207) op te lossen. Door de maatregelen ontstaan er minder files en worden sluiproutes overbodig. Samen met omliggende gemeenten verbeteren we de doorstroming in het gebied. Zo maken we de regio beter bereikbaar en versterken we de economie.

Hinder tijdens de werkzaamheden

Waar gewerkt wordt, is overlast. Tijdens de werkzaamheden proberen we u zo volledig mogelijk te informeren om de hinder enigszins te beperken. Mocht u naar aanleiding van de uitvoering van de werkzaamheden nog vragen hebben of een melding willen maken dan kunt u deze sturen naar zuidholland@pzh.nl.

No items found.