Noodbediening Buitenhuizerbrug (N202) over Zijkanaal C wordt voortgezet in 2024

publicatie:
07
-
12
-
2023
Wegens een storing wordt de Buitenhuizerbrug over Zijkanaal C sinds enige tijd beperkt bediend. De noodbediening op aanvraag wordt voortgezet gedurende de winterperiode, met uitzondering van woensdag 27 december en 3 januari. Vanaf 10 januari 2024 zal de noodbediening van de Buitenhuizerbrug op woensdagen weer worden hervat en deze zal doorgaan tot en met 27 maart 2024.

Noodbediening op aanvraag

De noodbediening vindt plaats op woensdagen om 10.30 uur. Vaarweggebruikers kunnen een aanvraag indienen voor noodbediening van de Buitenhuizerbrug via het webformulier Beter Bediend. De aanvraag dient minimaal 48 uur (en maximaal 168 uur) van tevoren te worden ingediend.

De openingstijden van de nabij gelegen Brug A9 Spaarndam over Zijkanaal C worden afgestemd op deze noodbediening: op woensdag 09.55 uur (beide richtingen) en 10.55 uur (alleen in zuidelijke richting).

Geplande werkzaamheden andere bruggen

Vaarweggebruikers worden ook geadviseerd rekening te houden met geplande werkzaamheden aan andere bruggen op de Staandemastroute, zoals de Schipholbrug, maar ook bruggen die in beheer zijn van gemeenten of provincie zoals de Schouwbroekerbrug, Catharijnebrug en Cruquiusbrug. Bereid uw trip daarom voor door de actuele scheepvaartberichten (BAS) te checken op de website Vaarweginformatie.

Bediening na 27 maart 2024

Op dit moment kan Rijkswaterstaat nog geen uitsluitsel geven over de bediening in het paasweekend en verder. In verband met de complexiteit van de storing en kwetsbaarheid van de techniek wordt een slag om de arm gehouden. Eind februari 2024 zal Rijkswaterstaat meer informatie verstrekken over de bediening van de Buitenhuizerbrug na 27 maart. Deze tijd gebruiken zij om de storing beter in beeld te brengen en tot een structurele oplossing te komen.

No items found.