Open dag voor beroeps- en pleziervaart bij de verkeerscentrale Rotterdam groot succes

publicatie:
30
-
05
-
2016
De afdeling verkeersafhandeling van het Havenbedrijf Rotterdam hield 15 april de jaarlijkse open dag in het kader van 'Veilig Varen doe je Samen!', ook in een haven van Wereldklasse”.​

De afdeling verkeersafhandeling van het Havenbedrijf Rotterdam hield 15 april de jaarlijkse open dag in het kader van 'Veilig Varen doe je Samen, ook in een haven van Wereldklasse'.

Ruim 90 belangstellenden afkomstig uit beroeps en -pleziervaart kwamen naar de Verkeerscentrale Rotterdam om te kijken en luisteren naar presentaties over het verkeersbegeleidingssysteem en het juiste gebruik van de marifoon in de Rotterdamse haven. Ook kregen zij uitleg over de apparatuur in de back-up-ruimte en mochten een kijkje nemen op de  VTS-werkvloer.

Social media, onder andere de 'Varen doe je Samen!' website en Twitter account, heeft dit jaar een flinke rol gespeeld om deaandacht op de open dag te vestigen. Niet tevergeefs, want zowel de ochtend alsmiddag waren razendsnel vol.

Voor de wat specifiekere vragen waren een aantal scheepvaartmeesters ennautisch adviseurs aanwezig. Leuke bijkomstigheid was dat het splinternieuwecruiseschip “Ovation of the Seas” juist bij aanvang van het ochtendprogramma de Botlek passeerde, wat voor de bezoekers de nodige leukefotomomenten opleverde.

Eenopvallende uitspraak van één van de recreatievaarders was: “ikheb pas mijn marifooncertificaat gehaald en nu weet ik pas hoe ik hem moetgebruiken“. Misschien wel het mooiste bewijs, dat deze dagen beslistnuttig zijn!

Klik hier voor meer informatie:
Varendoe je Samen
Informatiescheepvaart VTS

Bron: Havenbedrijf Rotterdam - Edwin Vet


No items found.