Smart Shipping Challenge 2017 geeft een blik in de toekomst

publicatie:
30
-
11
-
2017
Nederland als hét binnenvaart- en recreatievaartland van Europa investeert veel in het gebruik van het vaarwegennet.  Om verschillende partijen en hun ideeën hierover aan te horen en te leren en profiteren van elkaar organiseert Rijkswaterstaat een praktijkdemonstratie: de Smart Shipping Challenge 2017 (kortweg: SMASH!).

Nederland als hét binnenvaart- en recreatievaartland van Europa investeert veel in het gebruik van het vaarwegennet. 

SMASH!

Om verschillende partijen en hun ideeën hierover aan te horen en te leren en profiteren van elkaar organiseert Rijkswaterstaat een praktijkdemonstratie: de Smart Shipping Challenge 2017 (kortweg: SMASH!). Om kennis en ervaringen van bestaande initiatieven, technologieën, kennisinstituten en marktpartijen te benutten.

Autonoom varen?

Denk aan het besturen van schepen op afstand, het slimmer delen van informatie, het optimaliseren van vaarwegonderhoud of het (bijna) volledig automatisch varen. Naast het bevorderen van duurzaamheid en efficiëntie is ook de veiligheid op het water een onderwerp dat door allerlei nieuwe technische ontwikkelingen anders ingericht zal gaan worden.

Diverse voorbeelden

Op de website van Smart Shipping Challenge vind je voorbeelden van diverse initiatieven zoals bijvoorbeeld coöperatieve vaardieptemeting, zelf varende drones en autonoom varen. Meer samenwerkingspartners zijn welkom. Meer informatie vind je bij Rijkswaterstaat

No items found.