Varen doe je Samen!' aanwezig op de HISWA te water

publicatie:
05
-
08
-
2016
Veilig het water op? ‘Varen doe je Samen’ is vanaf dinsdag 30 augustus aanwezig op de HISWA te water in Amsterdam. Op de Varen doe je Samen-stand staat de veiligheid op het water centraal.

​Veilig het water op? 'Varen doe je Samen!' is vanaf dinsdag 30 augustus aanwezig op de HISWA te water in Amsterdam. Op de 'Varen doe je Samen!'-stand (T80) staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal.

Tijdens de beurs zal onder andere aandacht worden geschonken aan devaarregels en de bebording op het water. We nodigen bezoekers uit hetgesprek aan te gaan over (on)veilige situaties op het water aan de hand vanfysieke (vaar)kaarten. Juist ook om te leren van deze situaties, hebben we ook de mogelijkheid om digitaal informatie in te zien en aan te leveren. Er is informatiemateriaal beschikbaar. Tevens zullen er informatieve, regionale filmbeelden getoond worden van veilig varen op het water en wordt er een korte informatieve interactieve presentatie gegeven. Heeft u een vraag over een specifieke (veiligheids)situatie op het water, kom dan even langs op de stand (T80).

Ervaar het varen op het IJ: mini praktijk(er)vaartocht
We bieden ook dit jaar weer een korte (er)vaartocht aan op het IJ, het zogenaamde het praktijkvaren. Vier keer per dag wordt met een motorboot/sloep van een vaarschool en ervaren begeleiders een leerzame tocht van circa een uur over het IJ gevaren (afvaarplaats A19). Het programma is toegespitst op de combinatie beroeps- en recreatievaart. Onder andere de situatie bij Amsterdam Marina, de plaats op de vaarweg (vooral ter hoogte van het CS), de vele ponten en de beroepsvaart, het oversteken van het IJ ter hoogte van de Houthaven (staande mast route), de aanbevolen oversteekplaats voor de recreatievaart richting de Oranjesluizen en nog veel meer situaties komen aan bod. Niets is beter dan zelf ervaren hoe het op het water is en welke vaarregels van belang zijn. Bekijk hier de flyer en meld je aan in onze stand (T80).

HISWA te water
HISWA te water vindt plaats van 30 augustus t/m 4 september 2016 op de NDSM Werf in Amsterdam. De stand van ‘Varen doe je Samen!’ heeft standnummer T80. Watersporters zijn welkom voor praktische tips en kunnen op een (interactieve) vaarkaart hun knelpunten aangeven. De openingstijden zijn te vinden op www.hiswatewater.nl.

No items found.