Veilig het water op: bezoek ‘Varen doe je Samen!’ op de HISWA te water

publicatie:
10
-
08
-
2017
Ook dit jaar is ‘Varen doe je Samen!’ aanwezig op de HISWA te water. Bezoek onze stand (locatie T22) tijdens de beurs van dinsdag 29 augustus tot en met zondag 3 september. Op de beurs en in de stand staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal. Lees hieronder welke activiteiten we dit jaar tijdens de beurs organiseren.

Ook dit jaar is ‘Varen doe je Samen!’ aanwezig op de HISWA te water. Bezoek onze stand (locatie T22) tijdens de beurs van dinsdag 29 augustus tot en met zondag 3 september. Op de beurs en in de stand staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal. Lees hieronder welke activiteiten we dit jaar tijdens de beurs organiseren.

Scheepvaartborden op het terrein

Een van de aandachtspunten tijdens de beurs is de bebording op het water. Over het beursterrein van de HISWA te water staan scheepvaartborden verspreid. ‘Maximale snelheid, een geluidssein geven en verplichte vaarrichting voor motorschepen’. Dit is een greep van de bebording die je zoal tegen kunt komen op het vaarwater. Het is belangrijk om te weten wat ze betekenen en daarom één van de aandachtspunten van ‘Varen doe je Samen!’ tijdens de HISWA te water.

Binnenvaart game

Hoe train je brugoperators om hun brug zó te bedienen dat het verkeer op zowel weg als water zo goed mogelijk doorstroomt, en daarbij ook nog eens zo min mogelijk Co2 uitstoot? Die vraag staat centraal in de Binnenvaart game van de Provincie Zuid-Holland, een nieuwe simulator die brugoperators én binnenvaartschippers traint om samen de meest gunstige vaarroute te bepalen. In de simulator, waarin het vaartraject Alphen-Gouda zo realistisch mogelijk is nagebouwd, gaan brugoperators en binnenvaartschippers samen aan de slag om de ideale vaarroute te bepalen. De schipper moet zo min mogelijk brandstof gebruiken, zo dicht mogelijk op het voorspelde aankomstmoment arriveren en een ideale vaarlijn aanhouden. De operator moet, bij het openen van de bruggen om het schip door te laten, zorgen voor minimale hinder voor automobilisten, vrachtverkeer en openbaar vervoer. Kom het zelf ervaren op onze stand, maar let op: vanwege de populariteit van de nieuwe Binnenvaart game is deze van 29 tot en met 31 augustus aanwezig.

Boordboek

In de stand is het nieuwe gratis boordboek verkrijgbaar waar de beursbezoekers de 'Varen doe je Samen!' brochures in op kunnen bergen om mee te nemen tijdens de vaartocht. Uiteraard is er op de stand ook allerhande informatiemateriaal beschikbaar dat in het boordboek kan worden bewaard. De verschillende brochures zijn ook digitaal verkrijgbaar, zie varendoejesamen.nl/downloads.

Informatieve presentaties en demonstraties

Verder worden er op de stand filmbeelden getoond van specifieke situaties op het water, om bezoekers optimaal te kunnen informeren over veiligheidsvoorschriften, wetgeving en voorzorgsmaatregelen. Ook demonstreren we verschillende handige nieuwe apps voor watersporters, zoals de Vaar Melder-app, RiverGuide en natuurlijk de Varen doe je Samen!-app. Watersporters zijn welkom voor praktische tips en om het gesprek aan te gaan over (on)veilige situaties op het water. Ook kunnen ze op een (interactieve) vaarkaart hun knelpunten aangeven.

 

HISWA te water

De jaarlijkse HISWA te water bootshow wordt gehouden op de hippe NDSM-werf in Amsterdam Noord. Naast de stand van Varen doe je Samen! (locatie T22) zijn er circa 250 nieuwe boten aan de steigers te vinden. Op de kade is een uitgebreid aanbod van nautische producten en op en rond het water zijn verschillende activiteiten. De HISWA te water vindt plaats van 29 augustus tot 3 september 2017, zie voor meer informatie www.hiswatewater.nl.

No items found.