Werkzaamheden IJdoornlaanbrug en Kraaienpleinbrug

publicatie:
08
-
02
-
2017
In de periode van 20 februari tot en met 20 maart vinden er werkzaamheden plaats aan de IJdoornlaanbrug en de Kraaienpleinbrug (zie ook scheepvaartbericht: Rijkswaterstaat.2016.12524.1). De bruggen worden omgebouwd om deze op afstand, vanuit het hoofdkantoor van Waternet, te kunnen bedienen. De werkzaamheden aan de IJdoornlaanbrug en de Kraaienpleinbrug bestaan onder andere uit bekabelingswerkzaamheden, het aanpassen van de besturingsinstallaties het plaatsen van cameramasten en speakers. De bedienaar heeft op deze manier vanuit de centrale een goed beeld van de brug en haar directe omgeving. De bruggen zullen in bovenstaande periode niet worden bediend. Onderdoorgang is wel mogelijk.

In de periode van 20 februari tot en met 20 maart vinden er werkzaamheden plaats aan de IJdoornlaanbrug en de Kraaienpleinbrug. De bruggen worden omgebouwd om deze op afstand, vanuit het hoofdkantoor van Waternet, te kunnen bedienen. De werkzaamheden aan de IJdoornlaanbrug en de Kraaienpleinbrug bestaan onder andere uit bekabelingswerkzaamheden, het aanpassen van de besturingsinstallaties het plaatsen van cameramasten en speakers. De bedienaar heeft op deze manier vanuit de centrale een goed beeld van de brug en haar directe omgeving. De bruggen zullen in bovenstaande periode niet worden bediend. Onderdoorgang is wel mogelijk.

Waternet bedient alle bruggen en sluizen in Amsterdam en in het gebied van Amstel, Gooi en Vecht. In Amsterdam worden de meeste bruggen nu nog door een brugwachter ter plaatse bediend, maar Waternet gaat over op brugbediening op afstand vanuit één centrale post. Hiermee verdwijnt de beroepsgroep van brugwachter uit het straatbeeld. Gezien de voortschrijdende techniek, de landelijke ontwikkeling, en de vraag naar ruimere bedientijden op veel bruggen, is het een logische stap om over te gaan op bediening van bruggen en sluizen op afstand. Waternet zet de nieuwe techniek in om de beroeps- en pleziervaart beter te kunnen bedienen.

Uitgebreide informatie over het project vindt je op de website van Waternet: www.waternet.nl/projecten/brugbediening-op-afstand

No items found.