Cilinders Grevelingensluis worden komende maanden gereviseerd: 8 keer 2 dagen stremming

publicatie:
26
-
01
-
2023
De cilinders van de Grevelingensluis worden in 2023 in fases gereviseerd en vervangen, dat meldt Rijkswaterstaat. De eerste stremming vindt plaats op 14 en 15 februari 2023.

De cilinders zorgen ervoor dat de sluisdeur kan openen en sluiten. De Grevelingensluis heeft 8 puntdeuren, wat betekent dat er ook 8 cilinderwissels plaats zullen vinden. Elke cilinderwissel leidt tot 2 dagen stremming van de Grevelingensluis.

Rijkswaterstaat reviseert de hydraulische cilinders van de Grevelingensluis omdat deze het einde van hun levensduur hebben bereikt. Er zijn 8 sluisdeuren waarvan de cilinders, buffers en draaipunten worden gereviseerd. Deze onderdelen zorgen ervoor dat de deuren van de sluis kunnen openen en sluiten. De revisie van de onderdelen vindt plaats in de werkplaats van de aannemer.

Hinder voor scheepvaart Grevelingensluis

Het wisselen van een gereviseerde cilinder met een nog te reviseren cilinder vraagt om twee dagen stremming van de Grevelingensluis voor scheepvaart. Wegverkeer op de autoweg N59 kan tijdens de werkzaamheden de sluis passeren via de bypass of de hoofdrijbaan, afhankelijk van waar op dat moment wordt gewerkt. Om de hinder voor scheepvaart zoveel mogelijk te beperken vinden de wissels plaats buiten het hoogseizoen, op een dinsdag en woensdag aansluitend. De eerste wissel is van 14 op 15 februari 2023. De sluis is dan gestremd van 14 februari 07.00 tot 15 februari 19.00 uur.

De volgende cilinderwissel staat ingepland van 4 op 5 april 2023. De sluis is dan gestremd vanaf 4 april 07.00 tot 5 april 19.00 uur. Rijkswaterstaat informeert de scheepvaart via een BAS-bericht en via de website Vaarweginformatie(externe link). De data van de overige cilinderwissels worden in februari bekend gemaakt via de projectpagina, een BAS-bericht en op de website van Vaarweginformatie.

Bron en foto boven: Rijkswaterstaat