De stuw bij Grave beschadigd na aanvaring

publicatie:
30
-
12
-
2016
De stuw bij Grave is beschadigd na een aanvaring, waardoor water wegloopt uit het stuwpand Grave-Sambeek. Rijkswaterstaat bekijkt hoe dit kan worden tegengegaan. Volgens Rijkswaterstaat zijn zes schuiven van de stuw beschadigd. Ook in het Maas-Waal kanaal is het peil zo ver gezakt, dat varen te gevaarlijk is geworden. Het kan nog weken duren, voordat de stuw is gerepareerd. Het stuk bij de Maas is een drukbevaren route. De scheepvaart is gestremd tot nader order. Later vandaag komt Rijkswaterstaat met een alternatieve route.

De stuw bij Grave is beschadigd na een aanvaring, waardoor water wegloopt uit het stuwpand Grave-Sambeek. Rijkswaterstaat bekijkt hoe dit kan worden tegengegaan. 

Volgens Rijkswaterstaat zijn zes schuiven van de stuw beschadigd. Ook in het Maas-Waal kanaal is het peil zo ver gezakt, dat varen te gevaarlijk is geworden. Het kan nog weken duren, voordat de stuw is gerepareerd. Het stuk bij de Maas is een drukbevaren route. De scheepvaart is gestremd tot nader order. Later vandaag komt Rijkswaterstaat met een alternatieve route.

Door gebrek aan neerslag is de afvoer van de Maas bijzonder laag voor de tijd van het jaar. De komende twee dagen zal de afvoer ongeveer gelijk blijven. Ook de waterstand op de Rijn en de IJssel is op dit moment bijzonder laag voor de tijd van het jaar. De komende twee dagen zal de waterstand ongeveer gelijk blijven. 

Voor actuele informatie raadpleeg de website: www.vaarweginformatie.nl 

Bron: Rijkswaterstaat
No items found.