No items found.
No items found.

Dit staat er op de VDJS-planning voor 2024

publicatie:
15
-
01
-
2024
Hoewel het begin van het vaarseizoen nog even op zich laat wachten, is Varen doe je Samen! al volop aan het voorbereiden op de aankomende activiteiten van dit jaar. Lees hier een voorproefje op wat er in 2024 op het programma staat.

Net als voorgaande jaren trekt Varen doe je Samen! het land in On Tour, maar kun je ons ook zien op beurzen en evenementen van partners. Datums worden nog vastgesteld en zullen op een later moment worden gecommuniceerd, maar het een en ander kunnen we al delen. Houd er rekening mee dat er nog eventuele wijzigingen in het programma kunnen komen.

On Tour

Varen doe je Samen! gaat 6 keer On Tour. Tijdens het vaarseizoen trekken we met onze partners het land in om zowel vanaf de waterkant als op het water voorlichting over veilig varen te geven. Dit jaar zijn we onder andere te vinden in provincies Zeeland, Utrecht en Overijssel. Ook keren we terug op eerder bezochte plekken, zoals Loosdrecht, Kop van Overijssel en De Biesbosch.

Beurzen en Evenementen

Varen doe je Samen! zal wederom op de beurzen Boot Holland en Hiswa te Water staan. Op Boot Holland (6-10 maart) komt het Veiligheidsplein, waar Varen doe je Samen! een stand zal hebben.

Samen met partners zijn we aanwezig op de Wereldhavendagen en Friese zeilwedstrijden Skutjesilen. Verder zal Varen doe je Samen! meevaren met waterstewards in de Rotterdamse haven. Op piekdagen van het watersportseizoen helpen de stewards de waterrecreant vanaf het water aan relevante informatie, en wij zullen meevaren!

Webinars

Het eerste webinar van het jaar is aangekondigd: Fossielvrij varen. Op donderdag 8 februari nemen experts je mee door de duurzame mogelijkheden die er nu al zijn voor booteigenaren, de route naar fossielvrij(er) varen en er worden praktijkvragen beantwoord. Vragen stellen en aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Later in het jaar staat het webinar 'Zelfredzaamheid in de praktijk' op de planning.

Knooppuntenvideo’s

Dit jaar zullen nieuwe knooppuntenvideo’s worden gefilmd. Op ons YouTube-kanaal zijn verschillende knooppunten in beeld gebracht door middel van een drone. Ondertussen wordt er verteld waar je op moet letten en hoe je het beste kunt varen. Erg fijn om te bekijken voordat je op pad gaat.

In samenwerking met Rijkswaterstaat en lokale partijen hopen we dit jaar 6 nieuwe knooppuntenvideo’s te publiceren, waaronder de knooppunten het IJ bij Amsterdam, Krammersluizen en de Roompotsluis.

Bekijk de lijst met knooppuntenvideo’s.

Goede, veilige vaart!

No items found.