Giessenbrug (A20) geruime tijd niet open voor scheepvaart

publicatie:
09
-
05
-
2016
De Giessenbrug, gelegen in de A20 ter hoogte van Rotterdam, kan voorlopig niet geopend worden voor scheepvaart. Tijdens een storing op dinsdag 3 mei is ernstige schade ontstaan aan de brug waardoor een veilige brugdraaiing niet mogelijk is.

Ernstige schadedoor storing

DeGiessenbrug, gelegen in de A20 ter hoogte van Rotterdam, kan voorlopig nietgeopend worden voor scheepvaart. Tijdens een storing op dinsdag 3 mei isernstige schade ontstaan aan de brug waardoor een veilige brugdraaiing nietmogelijk is. Schepen hoger dan 5,50 m boven NAP kunnen de Giessenbrug nietpasseren. Rijkswaterstaat onderzoekt samen met het Havenbedrijf Rotterdam,omliggende bedrijven en andere stakeholders welke oplossingen mogelijk zijnvoor de hogere scheepvaart.
De brugdelen zijn vergrendeld zodat het wegverkeer wel de volledigebeschikbaarheid heeft over de brug.

Toelichtingwerkzaamheden
Als gevolg van een storing is een scheurontstaan in de betonnen funderingsbalk van het bewegingswerk van een van debrugdelen. De brugdelen zijn vergrendeld, zodat erdoor de belasting van het wegverkeer geen verdere schade kan ontstaan. Hetwegverkeer kan veilig over de brug rijden. Rijkswaterstaat onderzoekt dekomende weken samen met de onderhoudsaannemer wat de exacte oorzaak is van dezestoring. De reparatie is een ingrijpende klus.

Bel voormeer informatie naar de algemene informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002of surf naar www.rijkswaterstaat.nl

No items found.