Plaatsen brugdek Lasschoterbrug Schagen - hinder voor scheepvaart

publicatie:
28
-
03
-
2017
De provincie Noord-Holland vervangt de Lasschoterbrug over het kanaal Schagen- Kolhorn tussen de Provincialeweg (N241) en Kanaalweg (N248) in Schagen.  Op dinsdag 28 maart 2017 worden de liggers in gehesen die samen het dek van de nieuwe brug gaan vormen. Vaarweggebruikers kunnen hierdoor te maken krijgen met enige vertraging.

De provincie Noord-Holland vervangt de Lasschoterbrug over het kanaal Schagen- Kolhorn tussen de Provincialeweg (N241) en Kanaalweg (N248) in Schagen. 

Op dinsdag 28 maart 2017 worden de liggers in gehesen die samen het dek van de nieuwe brug gaan vormen. Vaarweggebruikers kunnen hierdoor te maken krijgen met enige vertraging.  

Stremming vaarweg
Om te zorgen dat de werkzaamheden op een veilige manier worden uitgevoerd last de provincie twaalf stops van maximaal 20 minuten in op 28 maart. Het vaarwegverkeer kan weer doorvaren zodra een ligger is geplaatst.                      

Verkeersregelaars
Verkeersregelaars zijn aanwezig om het werkverkeer van en naar de bouwplaats te begeleiden. Het verkeer op de N241 ondervindt daarnaast geen extra hinder. Het autoverkeer wordt sinds de herbouw van de Lasschoterbrug al over de nieuwe brug parallel aan de Lasschoterbrug geleid.
(Brom)fietsers maken al enige tijd gebruik van de tijdelijke fietsbrug om het kanaal over te steken.

Meer informatie
Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis), of per e-mail: infoN241@noord-holland.nl.De werkzaamheden zijn ook te volgen op  www.noord-holland.nl/N241.Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij het Infopunt N241 aan de Havenstraat in Zijdewind (ketenterrein tegenover nr. 121), open op dinsdag van 10.00 tot12.00 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

De provincie Noord-Holland werkt op diverse plekken aan de N241 om de doorstroming en verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. De N241 krijgt een nieuwe weginrichting tussen Schagen en het Verlaat. De nieuwe weg kenmerkt zich straks door een bredere hoofdrijbaan, zes extrarotondes, twee nieuwe bruggen, een parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer en meer ruimte om veilig te fietsen. Eind 2017 in de vernieuwde N241 in gebruik.

Voor actuele informatie raadpleeg de website van vaarweginformatie: www.vaarweginformatie.nl. 


 

No items found.