Rijkswaterstaat: Ook deze winter online aanmeldsysteem voor brug- en sluisbediening

publicatie:
23
-
10
-
2022
Rijkswaterstaat biedt schippers en verladers een online aanmeldsysteem waarmee zij snel en efficiënt een brug- of sluispassage kunnen aanvragen buiten de reguliere openingstijden om. Bij steeds meer bruggen en sluizen bestaat de mogelijkheid om te passeren door middel van ‘<em>bediening op afroep’</em>. Schippers kunnen met het online aanmeldsysteem hun wensen voor extra openingen en passages doorgeven. Daardoor is het mogelijk om de vaarroute en de laad- en losmomenten vooraf zo nauwkeurig mogelijk in te plannen. Ook recreanten kunnen gebruikmaken van het systeem.


Tijdstip bediening inplannen

Bij de aanmelding dient onder andere vermeld te worden voor welk object de bediening wordt aangevraagd. Uiteraard is ook het tijdstip van passeren van belang. Rijkswaterstaat plant de aangevraagde bediening zo goed mogelijk in. In enkele gevallen kan het voorkomen dat een ander tijdstip wordt voorgesteld. Dat is afhankelijk van alle aanvragen die tegelijkertijd gedaan worden. Twee aanvragen die in tijd nagenoeg aansluitend zijn worden gecombineerd.

Ook in het komende winterseizoen, vanaf 1 november a.s., kunnen schippers hun extra openingsverzoeken via www.vaarweginformatie.nl indienen. Op deze pagina zijn ook altijd alle actuele bedientijden van de bruggen en sluizen in Nederland terug te vinden.

Deze manier van aanvragen geldt vooralsnog voor de volgende objecten: Algerabrug, Brug in A9 Spaarndam over Zijkanaal C, Brug Oudeschouw, Brug Uitwellingerga, Buitenhuizerbrug, Eilandbrug Kampen, Haringvlietbrug, Koninginnensluis, Muntsluis, Noordersluis Utrecht, Ramspolbrug, Van Brienenoordbrug, Zuidersluis Nieuwegein.


Programma Beter Bediend

Deze verbeteringen voor schippers en verladers maken onderdeel uit van het door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gelanceerde programma Beter Bediend. Dit programma verbetert de betrouwbaarheid van de reistijden en de uitbreiding van de bediening op vaarwegen waar nu nog niet alle mogelijkheden worden benut. Samen met KBN, ASV en Evofenedex werken we aan een efficiëntere bediening, vlottere en veiligere afhandeling van het scheepvaartverkeer en een actuele en uniforme informatievoorziening. 

No items found.