Varen doe je Samen! on Tour van start

publicatie:
24
-
05
-
2022

Veiligheidscampagne ‘Varen doe je Samen!’ (VDJS!) trekt dit jaar weer, tijdens het vaarseizoen het land in. In samenwerking met de betrokken partners wordt er in de zomermaanden zowel vanaf de waterkant als op het water voorlichting over veilig varen gegeven met als doel het veiligheidsbewustzijn onder álle vaarweggebruikers te vergroten. 

De tour van ‘Varen doe je Samen!’ is eerder dit jaar al van start gegaan met onder andere webinars en de Ervaardag Drechtsteden. Tegelijk met de start van de zomervakantie trekt VDJS! verder het land in. Door ambassadeurs, vrijwilligers en stewards, en in nauwe samenwerking met de VDJS-partners, wordt deze zomer voorlichting gegeven en voorlichtingsmateriaal zoals de Vaarbewaarkaart, lokale knooppuntinformatie en de diverse brochures uitgedeeld aan vaarweggebruikers.

Op de kant en op het water

Met het nieuwe initiatief verwacht de organisatie een bredere groep waterrecreanten te bereiken. Tot nu toe vond de fysieke voorlichting vooral plaats via website, social media, beurzen, evenementen en verenigingsavonden. Door fysiek op en aan het water aanwezig te zijn wordt een bredere groep waterrecreanten bereikt, ook de nieuwe watersporters en ‘dagjesmensen’.

On Tour

In samenwerking met de aangesloten partners zal Varen doe je Samen! komende zomer op de volgende plekken aanwezig zijn:

         
 • 27 mei: Bij Muiden en Pampus tijdens de Dutch Water Week van het Watersport verbond
 •        
 • 4-5 juni: Veiligheidsweekend Kop van Overijssel - Beulakerwijde en Belterwijde (Overijssel)
 •        
 • 18 -19 juni: Veiligheidsweekend Friese meren - Pikmeer en Snekermeer (Friesland)
 •        
 • 2 - 3 juli: Veiligheidsweekend Maasplassen - Roermond (Limburg)
 •        
 • 1-5 september: Hiswa te Water, Bataviahaven Lelystad (Flevoland)

Tijdens deze veiligheidsweekenden zullen onze ambassadeurs en vrijwilligers, samen met vertegenwoordigers van VDJS-partners voorlichting geven. Op de diverse plekken kunnen vaarweggebruikers direct vragen stellen aan medewerkers van bijvoorbeeld vaarwegbeheerders, politie, reddingsbrigade of de provincie. Lokale situaties zullen aan de hand van de VDJS-knooppunten worden toegelicht. Ook wordt er voorlichting over veilig varen, snelvaren, vaarregels en goede reisvoorbereiding gegeven. En voor alle vaarweggebruikers ligt er een stevige Vaarbewaarkaart -een spiekbriefje met belangrijke regels- klaar! De Vaarbewaarkaart wordt deze zomer ook door de ‘Stewards op de Sluizen’ uitgedeeld.

Kom je ons tegen? Leg dan zeker even aan voor meer informatie!

Goede, veilige vaart!

       

No items found.