Varen doe je Samen! on tour 2 & 3 juli op de Maasplassen

publicatie:
27
-
06
-
2022
De tour van ‘Varen doe je Samen!’ is dit weekend te vinden op de Friese meren. Samen met ambassadeurs, en in nauwe samenwerking met de VDJS-partners, wordt voorlichting gegeven en voorlichtingsmateriaal zoals de Vaarbewaarkaart, lokale knooppuntinformatie en de diverse brochures uitgedeeld aan vaarweggebruikers.

De tour van ‘Varen doe je Samen!’ is dit weekend te vinden op de maasplassen. Samen met ambassadeurs, en in nauwe samenwerking met de VDJS-partners, wordt voorlichting gegeven en voorlichtingsmateriaal zoals de Vaarbewaarkaart, lokale knooppuntinformatie en de diverse brochures uitgedeeld aan vaarweggebruikers.

Veiligheidscampagne ‘Varen doe je Samen!’ (VDJS!) trekt dit jaar weer, tijdens het vaarseizoen het land in. In samenwerking met de betrokken partners wordt er in de zomermaanden zowel vanaf de waterkant als op het water voorlichting over veilig varen gegeven met als doel het veiligheidsbewustzijn onder álle vaarweggebruikers te vergroten. 

Dit weekend kunnen vaarweggebruikers op Maasplassen direct vragen stellen aan medewerkers van politie, reddingsbrigade of de provincie. Lokale situaties zullen aan de hand van de VDJS-knooppunten worden toegelicht. Ook wordt er voorlichting over veilig varen, snelvaren, vaarregels en goede reisvoorbereiding gegeven. 

En voor alle vaarweggebruikers ligt er een stevige Vaarbewaarkaart -een spiekbriefje met belangrijke regels- klaar! De Vaarbewaarkaart wordt deze zomer ook door de ‘Stewards op de Sluizen’ uitgedeeld. 

On Tour

In samenwerking met de aangesloten partners zal Varen doe je Samen! komende zomer op de volgende plekken aanwezig zijn:

  • 27 mei: Bij Muiden en Pampus tijdens de Dutch Water Week van het Watersport verbond
  • 4-5 juni: Veiligheidsweekend Kop van Overijssel - Beulakerwijde en Belterwijde (Overijssel)
  • 18 -19 juni: Veiligheidsweekend Friese meren - Pikmeer en Snekermeer (Friesland)
  • 2 - 3 juli: Veiligheidsweekend Maasplassen - Roermond (Limburg)
  • 1-5 september: Hiswa te Water, Bataviahaven Lelystad (Flevoland)

Kom je ons tegen? Leg dan zeker even aan voor meer informatie!

No items found.