Veiligheidstip: monteer een achteruitkijkspiegel

publicatie:
12
-
07
-
2023
Om veilig te kunnen varen is goed zicht rondom essentieel (en verplicht!). Je moet ten alle tijden kunnen zien wat er om je heen vaart, zowel voor als achter jouw schip. Het is dan ook van groot belang om regelmatig achter je te kijken om te zien of je bijvoorbeeld wordt opgelopen door een sneller varend (beroeps-)schip.

Via Watersport TV ontvingen we een goede tip: monteer een achteruitkijkspiegel. Eigenlijk best logisch, als je bedenkt dat zo’n achteruitkijkspiegel in heel Europa in alle auto’s verplicht is, dus dan werkt het in de boot vast ook. Het draagt bij aan de veiligheid en scheelt een hoop gedraai op de bestuurderstoel. Mits dit makkelijk te realiseren is natuurlijk, want niet iedere boot is geschikt.

Ontspannen varen

“Sinds kort hebben we achteruitkijkspiegel op onze redactieboot. En wat zijn we daar blij mee. De spiegel draagt niet alleen bij aan de veiligheid maar zorgt ook voor ontspannen varen, zo is onze ervaring. De spiegel geeft een continu beeld van wat zich achter onze boot afspeelt en dat wisselt voortdurend. Een aanrader dus.” aldus de review van Watersport TV.

Enkele tientjes

Een rondgang op internet leert dat er diverse soorten spiegels (breedbeeld/normaal) beschikbaar zijn. En ook dat ze op verschillende manieren te monteren zijn, bijvoorbeeld met een beugel of een zuignap. De prijzen variëren, maar voor enkele tientjes kun je al een prima spiegel aanschaffen.

Goede, veilige vaart! 

No items found.