Kom naar Varen doe je Samen! op de Hiswa te Water 2022

publicatie:
24
-
08
-
2022
Na twee jaar afwezigheid zal in september de Hiswa te Water weer plaatsvinden Varen doe je Samen! is ook dit jaar aanwezig, van 31 augustus tot en met 4 september in de Bataviahaven in Lelystad.

Na twee jaar afwezigheid zal in september de Hiswa te Water weer plaatsvinden Varen doe je Samen! is ook dit jaar aanwezig, van 31 augustus tot en met 4 september in de Bataviahaven in Lelystad.

Tijdens de 37e editie van de beurs gaan we weer met bezoekers in gesprek over veilig varen en worden vragen direct beantwoord door de aanwezige vaarwegbeheerders en experts. Ook kun je je vaarkennis weer testen in de Vaarquiz.

Stand KB38

Je vindt Varen doe je Samen! net als eerdere jaren op de bovenkade in stand KB38. Tijdens de beurs zal onder andere aandacht worden geschonken aan veilig gedrag op het water, technische preventie, snelheid, plaats op de vaarweg en locatiegebonden voorlichting. We nodigen bezoekers uit het gesprek aan te gaan over (on)veilige situaties op het water aan de hand van fysieke (vaar)kaarten. 

Juist ook om te leren van deze situaties, hebben we ook de mogelijkheid om digitaal informatie in te zien en aan te leveren. Heb je een vraag over een specifieke (veiligheids)situatie op het water, kom dan even langs op de stand KB38. Ook kun je er de gratis Vaarbewaarkaart -op stevig, vochtbestendig gedrukt papier- komen ophalen.

Klik voor een uitvergroting

Vaarquiz

Ook dit jaar kun je tijdens de Hiswa te Water weer meedoen met de Vaarquiz van Varen doe je Samen! Op woensdag en zondag wordt de Vaarquiz gehouden op het Podium aan het Water, waar ook nog genoeg andere dingen te zien zijn. Kom dus zeker meedoen! 

Dienst der Hydrografie - zeekaarten

Wie meer wil weten over zeekaarten en een goede reisvoorbereiding kan zowel op de stand van Varen doe je Samen! als op het Podium aan het Water terecht. VDJS-partner Dienst der Hydrografie is aanwezig op de stand en verzorgt meerdere malen interessante workshops en presentaties over het belang van goede zeekaarten. Heb je vragen aan de Dienst der Hydrografie? Neem jouw zeekaart mee en ga in gesprek!

Vaar mee met de Provincie Zuid-Holland

Wil je eens zelf ervaren hoe het werk van handhavers op het water bijdragen aan de veiligheid op het water? 'ErVaar het zelf' en vaar mee met de rhib van de Provincie Zuid-Holland! Je kunt je aanmelden op de stand van Varen doe je Samen! 

Zie voor meer informatie de website: www.hiswatewater.nl

© foto boven: HISWA te water