Kom naar het Veiligheidseiland op de Hiswa te Water 2023

publicatie:
21
-
08
-
2023
Van 30 augustus tot en met 3 september 2023 is de Bataviahaven in Lelystad het decor voor de 38<sup>e</sup> editie van de Hiswa te Water. En de beurs belooft volgens de organisatie groter dan ooit te worden. Nieuw dit jaar is het Veiligheidseiland waar iedere dag volop aandacht aan veiligheid op het water zal worden gegeven.

Tijdens de beurs gaan we met bezoekers in gesprek over veilig varen en worden vragen direct beantwoord door de aanwezige experts, vaarwegbeheerders en ambassadeurs. Er zal onder andere aandacht worden geschonken aan veilig gedrag op het water, technische preventie, snelheid, plaats op de vaarweg en locatiegebonden voorlichting.

Veiligheidseiland

Het nieuwe Veiligheidseiland vind je in het water, aan de zuidkant van de haven. Samen met diverse partners zoals de KNRM, Dienst der Hydrografie en het CBR, organiseren we iedere dag verschillende activiteiten, demonstraties en presentaties op het gebied van veiligheid op het water. Daarbij staan thema’s als een goede reisvoorbereiding, zelfredzaamheid op het water en technische preventie centraal. Kom naar het Veiligheidseiland en laat je informeren zodat je voortaan weet hoe te handelen bij calamiteiten en motorstoring en goed voorbereid het water op gaat ! Ook is het mogelijk om op te stappen op een van de boten van onze partners die in de haven in Lelystad liggen. Meld je op het Veiligheidseiland om je in te schrijven!

Stand K081

Anders dan eerdere jaren is de stand van Varen doe je Samen! te vinden op de benedenkade, aan het water bij het Veiligheidseiland. Het standnummer is K081. Kom langs voor een gesprek en antwoord op je vragen over veilig varen, informatieve brochures of de gratis Vaarbewaarkaart op stevig, vochtbestendig gedrukt papier.

Vaarquiz

Ook dit jaar kun je tijdens de Hiswa te Water weer meedoen met de Vaarquiz van Varen doe je Samen! Iedere dag tussen 12:00 en 12:30 of van 16.00 - 16.30 kun je je kennis over de vaarregels testen en bijspijkeren op het podium aan het water en maak je kans op leuke prijzen. De winnaar kan met een van onze partners mee het water op, om zo een indruk te krijgen hoe er aan de veiligheid op het water gewerkt wordt.

Kom alvast in de stemming en bekijk hieronder de aftermovie van de Hiswa te Water 2022:

Zie voor meer informatie de website: www.hiswatewater.nl

© foto boven: HISWA te water