Reminder: Werkzaamheden Haringvlietbrug en sluiting trailerhellingen

publicatie:
19
-
04
-
2023
Rijkswaterstaat en Zuid-Holland Bereikbaar herhalen de berichtgeving over de geplande afsluiting van de Haringvlietbrug en het sluiten van de trailerhellingen bij de brug vanwege de aanleg van pontvoorzieningen.

Werkzaamheden Haringvlietbrug

De klep van de Haringvlietbrug en het bewegingswerk worden in 2023 vervangen. Hiervoor is de brug van 9 juni tot en met 28 juli (mogelijk tot en met 4 augustus) afgesloten voor al het verkeer. Je vindt de actuele planning van de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat. Auto’s en vrachtwagens worden omgeleid via de Moerdijkbrug (A16) en de Haringvlietdam (N57). Omrijden is geen optie voor fietsers, voetgangers en landbouwvoertuigen die gebruik maken van de parallelbaan van de brug. Voor deze groepen zet Rijkswaterstaat twee ponten in. Deze zullen varen tussen het strandje bij Numansdorp en het recreatiegebied Hellegatsplein (de Banaan). Zo loopt de vaarroute direct langs de brug en is de omleidingsroute zo kort mogelijk. De komst van de ponten heeft invloed op de beschikbaarheid van het strandje en de trailerhellingen.

Sluiting trailerhellingen

De trailerhelling bij de Haringvlietbrug is tot medio augustus afgesloten. Ook het strandje bij Numansdorp aan de oostkant van de brug is in deze periode vanwege de veiligheid afgesloten. De trailerhellingen worden tijdelijk omgevormd tot een veerstoep zodat de landbouwpont hier goed op kan afmeren. Hiervoor wordt de stopbalk onder water verwijderd waardoor de hellingen niet meer veilig bruikbaar zijn voor het te water laten van particuliere vaartuigen. Voor de fiets- en voetgangerspont komen tijdelijke pontons als aanmeervoorziening.

In deze periode kunnen gebruikers van de trailerhelling aan de noordkant van het Haringvliet onder andere gebruik maken van de trailerhelling van Jachthaven Strijensas. Aan de zuidkant kunnen ze onder andere terecht bij de trailerhellingen aan de Mariadijk 2 in Ooltgensplaat en bij Jachthaven Atlantica in Stad aan ’t Haringvliet.

Goede, veilige vaart! 

Foto boven: Wikipedia