Vernieuwde versie KNRM Helpt-app nu te downloaden

publicatie:
24
-
08
-
2017
KNRM Helpt, de officiële app van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), heeft een update gekregen. De nieuwe versie is direct te downloaden voor zowel Android- als iOS-smartphones.

KNRM Helpt, de officiële app van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), heeft een update gekregen. De nieuwe versie is direct te downloaden voor zowel Android- als iOS-smartphones. De nieuwe KNRM Helpt-app bevat onder andere actuele weersinformatie, vaarkaarten, knooppunten, bunkerstations, duikstekken en een logboek. En de watersporter die in nood is of assistentie nodig heeft roept met één druk op de knop direct hulp in.

Nood- of assistentieknop

Met de nood- of assistentieknop belt de gebruiker automatisch met de juiste instantie: Kustwacht of 112 bij een noodgeval en KNRM Alarmcentrale voor assistentie. Positie en belangrijke geregistreerde gegevens worden met een oproep meegestuurd zodat hulpdiensten je sneller kunnen vinden en beter kunnen helpen.

Goed voorbereid op weg 

De KNRM stimuleert met de app een goede en makkelijke voorbereiding van vaartochten, omdat het pech- en nood kan voorkomen. Zowel voor de gevorderde watersporter als voor degene met minder ervaring is de app KNRM Helpt een uitkomst. Bij gebruik van een vaarplan waarschuwt de app bij te late aankomst en alarmeert de hulpdiensten en thuisblijvers bij vermissing. De vaartocht is te volgen op de meest recente nautische kaarten en in een logboek te bewaren. Bekijk het actuele weerbericht, golfhoogte en getij van uw positie, onderweg en op uw bestemming. Of check de informatie in uw omgeving over havens, marifoonkanalen, reddingstations, waterwegen, knooppunten, duikstekken, watersportwinkels, jachtwerven en reparatiebedrijven. Maak thuisblijvers deelgenoot van uw vaarplezier end eel uw positie of vaartocht via social media.

Checklists en statistieken

Aan de app is de website www.knrmhelpt.nl gekoppeld, waarin gebruikers gepersonaliseerde checklisten kunnen maken voor de tochtvoorbereiding, de start van het seizoen en de winterberging, afgestemd op het type vaartuig. Ook kunnen de vaartochten worden teruggekeken en vaarstatistieken worden gedownload en gedeeld.

Bekijk de video van de KNRM Helpt-app

Download de KNRM Helpt-app

De app is gemaakt voor smartphones en beschikbaar in de Apple App Store voor iPhones met iOS 8.0 en hoger en in de Google Play Store voor smartphones met Android 4.0 en hoger.