Wereldhavendagen Rotterdam in thema ‘Energize’

publicatie:
27
-
08
-
2018
Het eerste weekend van september vinden in Rotterdam de Wereldhavendagen weer plaats. Het evenement staat dit jaar in het teken van het thema ‘Energize’. Als een van de grootste havens ter wereld wil Rotterdam een voortrekkersrol vervullen in de energietransitie.

Het eerste weekend van september vinden in Rotterdam de Wereldhavendagen weer plaats. Het evenement staat dit jaar in het teken van het thema ‘Energize’. Als een van de grootste havens ter wereld wil Rotterdam een voortrekkersrol vervullen in de energietransitie. 

Naast de demonstraties en activiteiten op de kade, kunnen bezoekers van het evenement dan ook genieten van talloze excursies naar alle uithoeken van de haven die een rol spelen in het mogelijk maken van schone energie.

Excursies

De meeste programmaonderdelen van de Wereldhavendagen zijn gratis, maar voor de excursies kunnen kaarten worden besteld via de gloednieuwe website van de Wereldhavendagen. Met behulp van de zoek- en filterfunctie kunnen bezoekers hun favoriete activiteiten vinden en opslaan in hun Mijn WHD-account en zo een persoonlijk programma samenstellen. Er staan dit jaar een aantal nieuwe, unieke excursies op het programma. Zo kunnen bezoekers met bus en boot op safari (externe link) door de haven, of alles leren over de acties die worden ondernomen tegen vervuiling met olie of plastic bij de ‘Spill Experience (externe link)’ van Franklin Offshore in Heijplaat. Meer informatie en het gehele programma is te vinden op de website van de Wereldhavendagen.

Opleiding

Jongeren die interesse hebben in een carrière in de haven, kunnen bij diverse excursies van alles leren over de mogelijkheden op het vlak van opleiding en educatie. Bijvoorbeeld bij de RDM Training Plant (externe link), een gezamenlijk initiatief van overheden, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen waar havenmedewerkers veiligheidstrainingen krijgen. Of bij maritiem simulatiecentrum Simwave in Barendrecht, waar bezoekers zich even de kapitein op de brug van een schip kunnen wanen.

7, 8 en 9 september

De Wereldhavendagen zijn op 7, 8 en 9 september gratis te bezoeken en het event vindt plaats in het gebied rond beide oevers van de Erasmusbrug. Naast de vele activiteiten op de kades van de Wilhelminapier tot aan de Rijnhaven en van het Willemsplein tot aan de Parkkade, kunnen bezoekers vrijwel de hele dag van demonstraties op het water genieten. Voor de allerjongsten is er een kinderplein ingericht. 

Tip voor wie zelf met de boot naar de regio Rotterdam wil. Op de website van het Havenbedrijf Rotterdam staat veel informatie voor een goede reisvoorbereiding. Naar de website: portofrotterdam.com/nl/scheepvaart/pleziervaart.