Testers gezocht voor RiverGuide Noord Holland

publicatie:
09
-
04
-
2018
Met de mobiele app RiverGuide Recreant kunnen vaarroutes gepland worden. Tijdens het varen krijgt de schipper alle relevante informatie die hij/zij onderweg tegen gaat komen over bruggen, sluizen, doorvaarhoogte, marifoonkanaal, sluitingen, stremmingen van het vaarwater. Handige app voor de waterrecreant. Lees meer:


De mobiele app RiverGuide Recreant is sinds kort verkrijgbaar voor Android en iOS. Met de app kunnen vaarroutes gepland worden. Tijdens het varen krijgt de schipper alle relevante informatie die hij/zij onderweg tegen gaat komen (bruggen, sluizen) of moet weten (zoals doorvaarhoogte, marifoonkanaal, sluitingen). Ook is alle noodzakelijke detailinformatie van bruggen, sluizen, doorvaarthoogten, bedieningstijden, marifoonkanaal of telefoonnummers te vinden in RiverGuide Recreant.

Nieuwe toepassingen

RiverGuide Recreant: de app voor de pleziervaart krijgt nieuwe functionaliteit voor afstemming van brugopeningen.Voor zowel het wegverkeer als de recreatievaart is inzicht in en afstemming van brugopeningen belangrijk. In de RiverGuide app is de functionaliteit ingebouwd die op basis van locatie en snelheid van schepen automatisch de verwachtte aankomsttijd bij een brug berekent. Deze informatie en informatie over drukte op de weg, OV en hulpdiensten gebruikt de brugwachter om het openingstijdstip te bepalen Op deze manier krijgt de schipper op een gebruiksvriendelijke manier inzicht in zijn reis en de brugwachter kan op deze manier zijn rol optimaal uitvoeren. Download de app RiverGuide Recreant voor Android of voor iOS.

Testen in Noord-Holland

De aankomende periode wordt deze nieuwe functionaliteit getest met een beperkte groep testers. De veldtest duurt 2 weken en start begin mei. Vaart u in deze periode zo'n 4 a 5 keer in Noord-Holland met een schip met de minimale hoogte van 2.40 meter en wil je meedoen als tester, mail dan naar: riverguide@teqplay.nl met als onderwerp tester Noord Holland.

RiverGuide beroepsvaart

Naast de versie voor recreatieschippers is er ook een app voor de beroepsvaart, namelijk RiverGuide Binnenvaart. Ook deze versie biedt uiteraard routeplanning en informatie over brugopeningen. Daarnaast is er onder meer informatie over stroming en getij, BAS-berichten en terugkoppeling op AIS-signaal in de binnenvaart-versie van de app te vinden. Download de binnenvaart-app voor Android of voor iOS.