Bezoek 'Varen doe je Samen!' op de HISWA Amsterdam Boat Show 2018

publicatie:
07
-
03
-
2018
Varen doe je Samen! is aanwezig op de HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI. De stand maakt deel uit van het Veiligheidseiland in hal 1. Op de 'Varen doe je Samen!'-stand staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal. De HISWA start dit jaar op woensdag 7 maart en belooft door een vernieuwde opzet nog interessanter te worden.

Ook dit jaar is Varen doe je Samen! aanwezig op de HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI. De stand maakt deel uit van het Veiligheidseiland in hal 1. Op de 'Varen doe je Samen!'-stand staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal. De HISWA start dit jaar op woensdag 7 maart en belooft door een vernieuwde opzet nog interessanter te worden.

Veiligheidseiland

Op het Veiligheidseiland geeft ‘Varen doe je Samen!’ samen met vier andere partijen voorlichting over veiligheid. Het gezamenlijke doel is de beursbezoeker een veilig watersportseizoen te bezorgen met het motto RED JE HET ZELF? Samen streven we ernaar om de HISWA-bezoeker optimaal te informeren over veiligheidsvoorschriften, wetgeving en voorzorgsmaatregelen. Van reddingsvest tot navigatie, van frequentiegebruik tot reddingsoperaties, aan alles is gedacht. Op het Veiligheidseiland vind je naast Varen doe je Samen! Agentschap Telecom, Dienst der Hydrografie, de Kustwacht en True Heading Nederland.

‘Varen doe je Samen!’

Vanuit het project ‘Varen doe je Samen!’ zal er onder andere aandacht worden geschonken aan de verkeersveiligheid tussen recreatie- en beroepsvaart. We vragen bezoekers van de beurs het gesprek aan te gaan over(on)veilige situaties op het water aan de hand van fysieke (vaar)kaarten. Om te leren van deze situaties, hebben we ook de mogelijkheid om digitaal informatie in te zien en aan te leveren. Tevens is er de Binnenvaart game van de Provincie Zuid-Holland aanwezig; een simulator die brugoperators én binnenvaartschippers traint om   samen de meest gunstige vaarroute te bepalen en meer begrip te krijgen voor andere verkeersdeelnemers.

Verder is er informatiemateriaal beschikbaar en beursbezoekers kunnen vragen stellen. Tevens zullen er informatieve, regionale filmbeelden getoond worden van veilig varen op het water en wordt er een korte interactieve presentatie gegeven. De standbemensing is samengesteld uit de diverse partners van ‘Varen doe je Samen!’, zodat de voorlichting vanuit de verschillende invalshoeken gegeven wordt.  

Nieuwe brochures en informatie

Op de stand van Varen doe je Samen! kun je tijdens de HISWA nieuwe uitgaven van de brochures Het Blauwe Bord en Van Levensbelang - een reddingsvest werkt alleen als je het draagt komen ophalen. Net als onze andere brochures natuurlijk. Op het Veiligheidseiland zijn de hele dag interessante presentaties van Varen doe je Samen! en de andere 'eilandbewoners'. Ook is er een leuke quiz met vragen op het gebied van Veiligheid te spelen, en zijn er leuke gadgets te winnen. 

HISWA Amsterdam Boat Show

Bereid je voor op het nieuwe watersportseizoen! Of je nu op zoek bent naar een nieuwe boot, onderdelen of accessoires, kennis wilt maken met funsports of liefhebber bent van klassieke schepen, op de HISWA is voor iedere watersportliefhebber wat wils! De HISWA is van 7 t/m 11 maart in RAI Amsterdam. Koop je toegangskaart via de website van de HISWA Amsterdam Boat Show.