Update knooppunten ‘Varen doe je Samen!’: help je mee?

publicatie:
21
-
01
-
2020
De 'Varen doe je Samen!'-knooppunten vormen de basis van het project 'Varen doe je Samen!'. Deze ruim 100 belangrijkste vaarwegknooppunten worden gevormd door kaarten met bijbehorende informatie. De kaarten laten zien hoe recreatievaart en beroepsvaart op een veilige en vlotte manier knooppunten kunnen passeren. Dit aan de hand van een kaart en een uitleg/beschrijving.

De vaarwegknooppunten vormen de basis van ‘Varen doe je Samen!’. Deze drukke locaties op de vaarweg waar sprake kan zijn van een verkeersonveilige situatie staan beschreven in de zogenoemde ‘Knooppuntenboekjes’. Zoals elk jaar vindt er een binnenkort een update van de knooppuntenboekjes van ‘Varen doe je Samen!’ plaats. En daarbij kunnen we jouw hulp gebruiken!

Ruim 100 knooppunten

De ruim honderd belangrijkste vaarwegknooppunten worden gevormd door kaarten met bijbehorende informatie. De kaarten laten zien hoe recreatievaart en beroepsvaart op een veilige en vlotte manier knooppunten kunnen passeren. Dit aan de hand van een kaart en een uitleg/beschrijving. Ieder jaar worden de knooppunten geactualiseerd, zodat ze altijd een goede beschrijving van de situatie bevatten.

Help mee!

Voor het actualiseren van de knooppunten vragen we de hulp van onze partners, de vaarwegbeheerders maar ook van onze lezers. Ken je knooppunten in jouw regio? Alle knooppunten van ‘Varen doe je Samen!’ staan op de website in zijn geheel vermeld, maar ook los per knooppunt (klik op doorlink kaart/regio).

De vraag is:

  • Kloppen de gegevens (nog) van de knooppunten 2019 ook voor 2020?
  • Als de huidige tekst of kaart niet correct blijkt te zijn of aanvulling nodig heeft kan je dat kenbaar maken via het formulier op de website. Het liefst zo compleet mogelijk met tekstsuggestie.
  • Mist er nog iets, suggestie voor een nieuw knooppunt of zijn er digitale verwijzingen die eventueel toegevoegd kunnen worden?


De suggesties/aanpassingen worden na een check meegenomen in de verwerking van de knooppunten voor 2020. Varen doen we samen!

Goede, veilige vaart!

(Foto boven: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Joop van Houdt)