KNRM Helpt app update noodzakelijk

publicatie:
24
-
04
-
2021
Ben je watersporter en gebruik je de app KNRM Helpt? Dan is het noodzakelijk dat je de app update. Per 28 april wijzigt namelijk het telefoonnummer voor assistentieverzoeken.

Ben je watersporter en gebruik je de app KNRM Helpt? Dan is het noodzakelijk dat je de app update. Per 28 april wijzigt namelijk het telefoonnummer voor assistentieverzoeken.

Dit telefoonnummer is gekoppeld aan de groene knop ASSISTENTIE op het belscherm in KNRM Helpt. De rode knop NOODGEVAL gebruikt u in noodgevallen. Je komt dan bij de Kustwacht terecht. Dat nummer is ongewijzigd.

Update de app nu!

Om verzekerd te zijn van een goede werking moet je de app updaten. Doe dat nu, dan weet je zeker dat je bij een assistentieverzoek bij de KNRM uitkomt en dat de operators direct over de door u vastgelegde gegevens kunnen beschikken inclusief je actuele positie. Bellen via de app is in het belang van je eigen veiligheid en maakt een groot verschil in de verwerking en afhandeling van je hulpvraag.

Om verzekerd te zijn van een goede werking moet je de app updaten. Per 28 april wijzigt namelijk het telefoonnummer voor assistentieverzoeken. Dit telefoonnummer is gekoppeld aan de groene knop ASSISTENTIE op het belscherm in KNRM Helpt.

Nieuw KNRM Helpt Assistentie Centrum

Per 28 april wordt je door ervaren KNRM-medewerkers te woord gestaan als je belt met een assistentieverzoek. Deze medewerkers zijn vrijwilligers van de KNRM, die ervaring hebben in hulpverleningen op het water. Het KNRM Helpt Assistentie Centrum is 24 uur per dag bereikbaar. De operators kunnen jouw situatie goed beoordelen, kunnen adviezen geven en overleggen zo nodig met het reddingstation over de hulpverlening die je nodig hebt.

Zonder spoed

Wanneer je om assistentie vraagt via de app KNRM Helpt, dan gaat de KNRM uit van een situatie waar geen spoed bij nodig is. De KNRM-operator overlegt dan met je en met het reddingstation wanneer de hulp geboden kan worden. Het reddingstation is bepalend voor het tijdstip. Dit voorkomt onnodige spoed bij vrijwilligers die de reddingboot bemannen.

Bij gevaar toch spoed

De KNRM-operator zal door middel van vragen ook beoordelen of je hulpvraag toch een spoedgeval is. In dat geval wordt je doorverbonden met de Kustwacht die de reddingsoperatie coördineert. De Kustwacht stelt eveneens vragen en alarmeert vervolgens de reddingbootbemanning of - bij levensgevaar - een reddinghelikopter.

Meer weten of aanvullende vragen? Kijk op de website van de KNRM voor meer uitleg.

Op zoek naar handige watersport-apps? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Goede, veilige vaart!