Kom naar Varen doe je Samen! op Boot Holland 2020

publicatie:
03
-
02
-
2020
Van 7 tot en met 11 februari 2020 staat ‘Varen doe je Samen!’ op het Veiligheidsplein van de beurs Boot Holland in Leeuwarden. In samenwerking met de Provincies Fryslân, Groningen en Rijkswaterstaat wordt er voorlichting over de veiligheid op het water gegeven. Je vindt ons in stand 2020, dus dat is makkelijk te onthouden!

Van 7 tot en met 11 februari 2020 staat ‘Varen doe je Samen!’ op het Veiligheidsplein van de beurs Boot Holland in Leeuwarden. In samenwerking met de Provincies Fryslân, Groningen en Rijkswaterstaat wordt er voorlichting over de veiligheid op het water gegeven. Je vindt ons in stand 2020, dus dat is makkelijk te onthouden!

Veilig Varen doe je Samen! 

Op de stand van ‘Varen doe je Samen!’ kun je je goed laten informeren. Over veilig varen in het algemeen, maar ook specifiek over het varen in de noordelijke provincies. Vaar je bijvoorbeeld wel eens over het Prinses Margrietkanaal, het Van Starkenborgkanaal of het Eemskanaal? Drukbezochte vaarwegen, waar beroeps- en recreatievaart elkaar regelmatig tegenkomen. Het is daarom belangrijk dat we samen veilig kunnen varen. Kom naar de stand voor informatie en vraag naar de alternatieve vaarroutes.

Stand 2020

Ervaar je wel eens onveilige situaties tijdens het varen? Wat zijn jouw belangrijkste ergernissen op het water?  Kom naar stand 2020 van ‘Varen doe je Samen!’ op het Veiligheidsplein. Op de stand is iedereen welkom voor praktische tips, brochures, om mee te doen met de Vaarquiz en om direct in gesprek met vertegenwoordigers van de vaarwegbeheerders (Rijkswaterstaat en provincies Friesland en Groningen). 

Ook kun je op een (interactieve) vaarkaart van Noord-Nederland knelpunten aangeven en bespreken. En natuurlijk is de stevige waterbestendige Vaarbewaarkaart op de stand gratis te verkrijgen.

Kijk om je heen!

Een van de adviezen die je op de stand kunt krijgen, is om altijd goed om je heen te kijken tijdens het varen. Niet alleen om te zien hoe mooi het is, maar vooral ook om te zien wat er om je heen gebeurt. Vaart er iemand achter je? Hoe hoog is je hekgolf, en zit je voldoende aan stuurboordwal? Houd je voldoende rekening met de dode hoek van andere schepen?

Op de stand valt er ook genoeg te bekijken. Er zullen regionale filmbeelden getoond worden van specifieke situaties op het water, zoals bijvoorbeeld het traject Lemmer – Delfzijl. Ook worden de knooppunten Noord-Nederland uitgelicht en is regionale kennis en informatie beschikbaar.

Veiligheidsplein Boot Holland

Op het veiligheidsplein is ook veel te zien. Zo kun je onder andere een RHIB van Rijkswaterstaat van dichtbij bekijken en is er een jetski van de KNRM. Naast ‘Varen doe je Samen!’ staat de samenwerkingspartners KNRM aan het Veiligheidsplein in de Keltenhal. In de centrale arena nabij het Veiligheidsplein zullen door deze partijen dagelijks presentaties worden gehouden onder andere over veiligheid en vaarregels en krijg je informatie over de betekenis van diverse betonning en verkeersborden.

Boot Holland 2020

De beurs Boot Holland vindt van 7 t/m 11 februari 2020 plaats in de WTC Expo in Leeuwarden. Zie voor meer informatie, openingstijden en entreekaarten de website van Boot-Holland. Kom dus in 2020 naar Varen doe je Samen! in stand 2020!