Noodreparatie aan zuidelijke jachtensluis Krammersluizencomplex van 8 - 15 juli hinder voor recreatievaart

publicatie:
11
-
06
-
2021
Rijkswaterstaat voert begin juli 2021 een noodreparatie uit aan de zuidelijke jachtensluis in het Krammersluizencomplex. De grendelinstallatie aan de Zijpezijde is defect en moet vervangen worden.

Rijkswaterstaat voert begin juli 2021 een noodreparatie uit aan de zuidelijke jachtensluis in het Krammersluizencomplex. De grendelinstallatie aan de Zijpezijde is defect en moet vervangen worden.

Van 8-15 juli

De werkzaamheden duren van 8 juli 06.00 uur tot 15 juli 2021 22.00 uur. De zuidkolk is gedurende de werkzaamheden volledig gestremd. Op de donderdagen 8 en 15 juli van 06.00 tot 22.00 uur blijft ook de noordkolk dicht. Doorvaart blijft mogelijk.

Hinder voor de recreatievaart

Van 9 tot en met 14 juli 2021 is enkel de zuidkolk gestremd en kan het recreatieverkeer door de noordelijke jachtensluis varen. Op 8 en 15 juli is het mogelijk om mee te varen door de noordelijke sluis voor de beroepsvaart. Dit gebeurt op aanwijzing van de extra patrouillevaartuigen die Rijkswaterstaat op deze 2 dagen in zal zetten. Tijdens de werkzaamheden kunnen de wachttijden voor de Krammersluizen iets oplopen. Vanaf donderdagavond 15 juli 2021 zijn beide jachtensluizen weer in gebruik.

Reden noodreparatie

Reden voor de noodreparatie is een defecte cilinder in de zuidelijke jachtensluis. Dit is een essentieel onderdeel van de totale grendelinstallatie, die de sluisdeur onder invloed van grote waterweerstand vergrendeld houdt. Het vervangen van de grendelinstallatie kan niet wachten tot na het recreatieseizoen, omdat de bedrijfszekerheid nu onvoldoende is en het scheepvaartaanbod optimale beschikbaarheid vraagt. Na de noodreparatie zijn de beide jachtensluizen de rest van het hoogseizoen weer operationeel.

Verloop werkzaamheden

Op 8 juli hijst Rijkswaterstaat de huidige sluisdeur uit de kolk en plaatst men tijdelijk een noodkering om de waterveiligheid te garanderen. De sluisdeur wordt naarde loskade in Bruinisse gevaren waar de grendelinrichting wordt vervangen en de deur een schoonmaakbeurt krijgt. Aan de loskade worden de eerste testen uitgevoerd. Vervolgens transporteert men de sluisdeur terug naar de kolk en wordt de sluisdeur op 15 juli weer op zijn plek gehesen. Nadien voert Rijkswaterstaat nog enkele testen uit, zodat ze zeker weten dat het schutten met de nieuwe installatie goed werkt.

Meer informatie?

Actuele informatie vindt u op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zeeland, op de website Vaarweginformatie of bel gratis naar 0800-8002.

Foto boven: Rijkswaterstaat