Succesvolle beursdeelname ‘Varen doe je Samen!’ op Boot Holland

publicatie:
15
-
02
-
2018
Van 9 t/m 14 februari 2018 was ‘Varen doe je Samen!’ aanwezig op de 28ste editie van Boot Holland. De stand van ‘Varen doe je Samen!’ vormde samen met het Watersportverbond, de Dienst der Hydrografie en de KNRM het Veiligheidsplein met een centraal presentatieplatform waar door de dag heen diverse presentaties werden gegeven.

Van 9 t/m 14 februari 2018 was ‘Varen doe je Samen!’ aanwezig op de 28ste editie van Boot Holland. De stand van ‘Varen doe je Samen!’ vormde samen met het Watersportverbond, de Dienst der Hydrografie en de KNRM het Veiligheidsplein met een centraal presentatie platform waar door de dag heen diverse presentaties werden gegeven. 


De presentaties van VDJS over vaarregels en vaarsituaties waren druk bezocht.

Vraag het de vaarwegbeheerders

De stand van VDJS werd in samenwerking met de Provincie Friesland, Provincie Groningen en Rijkswaterstaat (Noord-Nederland) opgezet. Er waren de hele beurs nautisch medewerkers van de vaarwegbeheerders in deze provincies op de stand aanwezig. Bezoekers konden terecht met vragen over vaarwegen, vaarregels en andere vragen over veiligheid op het water.

Weg van de Vaarweg

De provincie Friesland lanceerde op de eerste dag de nieuwe brochure ‘Weg van de Vaarweg’ waarin zeven alternatieve vaarroutes langs het Prinses Margriet kanaal worden beschreven. Achterliggende gedachte is om de vaardruk op het Prinses Margriet-Kanaal te verminderen en de recreatieve routes die langs dit kanaal lopen uit te lichten. De stand bemanning heeft veel vragen over dit onderwerp beantwoord. Lees ook het artikel over de zeven alternatieve vaarroutes in Friesland.

Vaarbewaarkaart

De gratis Varen doe je Samen! Vaarbewaarkaart, een waterbestendige kaart met een overzicht van de belangrijkste vaarregels, vaartips, betonning, vaarborden, geluidsignalen en nog veel meer vond gretige aftrek op de stand. Nieuwsgierig? Bekijk de Vaarbewaarkaart. Daarnaast werd er voorlichting gegeven over de VDJS knooppunten, de Staande Mast Route en werden vragen over specifieke vaarsituaties besproken. Dit alles heeft weer bijgedragen aan een groter veiligheidsbewustzijn op het water.

Op naar de Hiswa-beurs

De Hiswa Amsterdam Boat Show is de eerstvolgende beurs op de agenda. Je kunt ‘Varen doe je Samen!’ weer ontmoeten van 7 t/m 11 maart op de Hiswa Amsterdam Boat Show in Amsterdam. Dus mocht je vragen hebben over veiligheidskwesties op het water: Wees welkom! Goede, veilige vaart!