CBR: Theorie-examens vaarbewijs afgelast wegens coronavirus

Corona 

De noodzakelijke landelijke maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, hebben grote consequenties voor iedereen. Momenteel valt niet in te schatten hoe lang de maatregelen nog van kracht zullen blijven. Om die reden hebben wij besloten onze voorlichtingscampagne volgens planning voort te zetten; zodat de informatie op onze website nu en de komende maanden up-to-date zal zijn en blijven. 

Varen doe je Samen! roept iedereen op de aanwijzingen van de Rijksoverheid op te volgen, ook als je gaat varen of aan de boot gaat werken. Let goed op jezelf en op anderen, dit virus moeten we ook samen overwinnen!

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona heeft het CBR in het hele land vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag) geannuleerd. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens.

Virus indammen

Algemeen directeur Alexander Pechtold: “Alle experts raden aan om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Daarom vind ik het niet langer verantwoord om examens, toetsen en cursussen door te laten gaan. Zo hopen we verdere verspreiding van het virus in te dammen.”

Kosteloos inhalen

Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald. Om een run op examens na 31 maart te voorkomen, is het reserveren van examens en rijtesten voorlopig niet mogelijk. CBR laat weten dat deze maatregel in ieder geval tot en met 31 maart geldt. Kijk voor actuele informatie ook op de website van het CBR. 

© 2020 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring   |