Stremming Julianakanaal tussen Keersluis Limmel en Sluis Born

publicatie:
07
-
05
-
2018
In verband met het opruimen van explosieven geldt op het Julianakanaal - Maas een stremming van donderdag 10 mei tot maandag 14 mei. De vaarweg is in die periode volledig afgesloten voor alle vaarverkeer.

In verband met het opruimen van explosieven geldt op het Julianakanaal - Maas een stremming van donderdag 10 mei tot maandag 14 mei. De vaarweg is in die periode volledig afgesloten voor alle vaarverkeer.

Stremming

Hieronder gelden de exacte tijden van de stremming, zoals Rijkswaterstaat die gepland heeft: 

  • Afmeerverbod Keersluis Limmel tot Sluis Born · donderdag 10 mei 00:00 tot maandag 14 mei 2018 06:00 
  • Stremming Keersluis Limmel tot Sluis Born · donderdag 10 mei 04:00 tot maandag 14 mei 2018 06:00

Omvaarroute

Recreatievaart en scheepvaart tot klasse II kan omvaren via de Zuid-Willemsvaart en het Kanaal Wessem-Nederweert. Let op dat je een vignet nodig hebt om door Vlaanderen te varen en dat de openingstijden van de sluizen anders kunnen zijn dan in Nederland. Houd er rekening mee dat sluis Bosscherveld gestremd is in verband meteen storing! Dus de Wilmsroute naar Maastricht via Bosscheveld is niet mogelijk. Wel via Neerharen en Lanaken en dan via sluis Pt.Lanaye. Let op: hiervoor kan een vignet nodig zijn van Wallonië.

Ligplaatsen

Het Julianakanaal tussen sluis Born en keersluis Limmel dient volledig vrij te zijn van scheepvaart. Afvaart dient ligplaats te nemen bij sluis Ternaaien, bij Keersluis Limmel zijn geen wachtplaatsen. Bij sluis Born wordt vanaf 10 mei 04:00 uur de toerbeurt weer opgenomen. Zie voor alle actuele informatie de scheepvaartberichten op Vaarweginformatie.nl

Tussen Maastricht en Born is het #Julianakanaal gestremd van donderdag 10 mei 04.00 uur tot maandag 14 mei 06.00. Het waterpeil wordt verlaagd voor de ontploffing van de bom die daar onlangs gevonden is en op 11 mei onschadelijk wordt gemaakt. https://t.co/xmD1uBa11l pic.twitter.com/NIKLTIMtlx— RWS Zuid NL (@RWS_ZN) 7 mei 2018

(foto: Sluizencomplex bij Born in het Julianakanaal, https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Harry van Reeken)