Voorstersluis weer open voor de scheepvaart

publicatie:
19
-
01
-
2023
De renovatie van de Voorstersluis bij Kraggenburg is afgerond. Sinds vrijdag 23 december kan de scheepvaart weer gebruik maken van de sluis, die het Kadoelermeer verbindt met de Zwolse Vaart. De sluis en de brug wordt dan weer volgens de reguliere openingstijden bediend. De brug over de Voorstersluis is 1 december al open gesteld voor het wegverkeer.

De werkzaamheden aan de Marknessersluis in Marknesse zijn nog niet afgerond, waardoor het tot vrijdag 17 februari 2023 nog niet mogelijk is om via de Zwolse Vaart door te varen naar Emmeloord of Urk.

Project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen

De renovatie van de Voorstersluis is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen. In dit project renoveert de provincie Flevoland alle beweegbare bruggen en sluizen die op afstand worden bediend. Na de opknapbeurt kunnen de bruggen en sluizen weer flink wat jaren mee. Bij de opknapbeurt krijgen alle bruggen en sluizen hetzelfde bedieningssysteem. Daardoor wordt het bedienen makkelijker en veiliger. Ook storingen kunnen sneller opgelost worden.

Met de oplevering van de Voorstersluis zijn 11 van de 16 brug-/sluislocatie gereed. In februari 2023 volgt de renovatie van de Vollenhoverbrug. Vanaf het najaar 2023 zullen de Vaartsluis en de Zuidersluis bij Almere en de Larsersluis in de Larsertocht bij Biddinghuizen worden opgeknapt.

Meer informatie over dit project is te vinden op  Groot onderhoud bruggen en sluizen - Provincie Flevoland | Wegen en vaarwegen (flevowegen.nl)  en op YouTube: https://youtube.com/playlist?list=PLI0HDhqpQxXnLDGgVobxNNpPjBRaJSUGL