Watersportliefhebbers: Doneer nu beschermingsmiddelen in de strijd tegen corona

publicatie:
31
-
03
-
2020
Mondkapjes, handschoenen, brillen… Vanwege het coronavirus is er een groot tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Alle hulp is nodig! Dus: kijk nog eens goed aan boord van je schip, in de schuur, op zolder of in de voorraadkast of er nog beschermingsmiddelen liggen die bruikbaar zijn.

Mondkapjes, handschoenen, brillen… Vanwege het coronavirus is er een groot tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Alle hulp is nodig! Dus: kijk nog eens goed aan boord van je schip, in de schuur, op zolder of in de voorraadkast of er nog beschermingsmiddelen liggen die bruikbaar zijn. Ook watersportbedrijven (polyesterverwerkende bedrijven, schilders, jachtbouwers, etc) worden opgeroepen om de magazijnen en voorraad nog eens na te kijken of ze wat kunnen missen. De inzameling verloopt via Het Rode Kruis.

Mondkapjes inleveren 

Veel watersporters en watersportbedrijven gebruiken – heel verstandig – beschermingsmiddelen als mondkapjes, veiligheidsbrillen, overalls en handschoenen bij het klussen aan de boot. Misschien heb je voorraad die je momenteel niet nodig hebt of wil je als bedrijf bijdragen om zorgverleners te steunen bij hun werk. Heb je nog ongebruikte beschermingsmiddelen over? Doneer ze dan nu, de zorgmedewerkers hebben ze hard nodig! 

Er is tekort aan de volgende middelen:

  • FFP2-maskers
  • Schorten
  • Handschoenen
  • Beschermingsbrillen
  • FFP1- en FFP3-maskers
  • Chirurgische maskers
  • Desinfectantia

Centrale inzameling

Heb je beschermingsmaterialen die je kunt inleveren, graag mailen naar Rode Kruis: beschermingsmiddelen@rodekruis.nl. Het Rode Kruis draagt alle ingezamelde materialen na controle en sortering over aan het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en GGD GHOR Nederland.  Zij zorgen dat de middelen op de juiste plek terecht komen, bij de zorginstellingen komen waar ze het hardst nodig zijn. 

#waterrecreatietegencorona #watersporttegencorona #blijfthuis 

(Foto boven: Rode Kruis)