Provincie Flevoland

Wie vaart in de provincie Flevoland vaart onder de zeespiegel! Flevoland is immers een polder die lager ligt dan het omringende land. Om in Flevoland te kunnen varen, passeer je altijd een sluis waarmee je het hoogteverschil van circa 6 meter overbrugt.

Via Flevoland kun je vlot en veilig naar Friesland varen en daarmee kun je groot water als het IJsselmeer vermijden. Onderweg vaar je door een afwisseling van stedelijk gebied, landbouwgebied en rijk begroeide groene oevers met bijzondere flora en fauna zoals de bever. Alle vaarwegen zijn voorzien van duidelijke naamborden en routeborden zodat je gemakkelijk je plaats van bestemming bereikt.

De provincie geeft via de website informatie over hun vaarwegen en de bedientijden van bruggen en sluizen. Ook staat er informatie over het gebruik van passantensteigers. Liever de informatie in je feed? Via @FlevoVaarwegen en via de gratis sms-calamiteitendienst kun je actuele informatie over (stremmingen van) vaarwegen in Flevoland volgen.

Daarnaast kun je op de pagina Flevoland en Water van Visit Flevoland veel tips vinden over de mogelijkheden voor waterrecreatie en watersport in de provincie.

Bekijk in onderstaande video hoe het schutten in Flevoland verloopt.