Provincie Limburg

In de provincie Limburg is er genoeg te beleven voor waterrecreanten. De Limburgse Maasplassen vormen één van de grootste aaneengesloten watersportgebieden van het land waar het prima varen is. Daarnaast biedt het de recreant vele watersportmogelijkheden zoals zwemmen, duiken, surfen, zeilen, kanoën en suppen. Ook liefhebbers van waterskiën en wakeboarden komen aan hun trekken.

Uiteraard valt er ook langs de oevers van de Maas het nodige te genieten en vind je er interessante dorpjes zoals Thorn en Stevensweert of een aantrekkelijke stad aan het water zoals Roermond. Op rustige plekken zijn er dagstranden en beachclubs te vinden. De drukkere doorvaarroute voor de scheepvaart is interessant voor shipspotting.

Er is een speciale website voor alle gerelateerde vaar- en waterrecreatie informatie over de Maasplassen samengebracht. Het betreft informatie die nuttig is voor wie gaat varen op de Maasplassen, zoals vaarroutes, jachthavens, passantenhavens, bruggen, sluizen, tanken en trailerhellingen. Maar ook info over watersport en waterrecreatie informatie, zoals bootverhuur, rondvaarten, stranden en watersportmogelijkheden.

Bekijk onderstaande korte video over hoe je veilig vaart op de Maas.