Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Haven Rotterdam: Minder ongelukken, meer schepen in 2017

publicatie: 18-01-2018

Het Rotterdams Havenbedrijf heeft de cijfers van 2017 opgemaakt. De haven mocht ruim 600 meer schepen ontvangen dan het jaar ervoor. Het aantal ongelukken daalde in 2017.

 

Nieuwe website voor Agentschap Telecom

publicatie: 16-01-2018

Agentschap Telecom heeft maandag de vernieuwde website in gebruik genomen. De website is ‘in een ander jasje gestoken’ en oogt volgens het agentschap moderner, frisser en compacter.

 

Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) bij Alkmaar

publicatie: 16-01-2018

De provincie Noord-Holland voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in de zuidelijke rondweg van Alkmaar. Op 19 januari 2018 start de aannemer met het vernieuwen van het smalle brugdeel van de Leeghwaterbrug richting het AFAS Stadion (A9).

 

Windkracht en de schaal van Beaufort: hoe zit het precies?

publicatie: 15-01-2018

Storm! In Nederland komt het een paar maal per jaar voor. Het heeft vaak consequenties voor weg-, vlieg- en vaarverkeer. Het KNMI geeft hier waarschuwingen voor uit, gebaseerd op de Schaal van Beaufort. Waar waarschuwen ze voor en wat betekenen die waarschuwingen precies?

 

‘Varen doe je Samen!’ op watersportbeurs Boot Holland 2018

publicatie: 15-01-2018

Van 9 tot en met 14 februari 2018 is Varen doe je Samen! aanwezig op watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden. In samenwerking met de Provincies Fryslân, Groningen en Rijkswaterstaat Noord-Nederland wordt er voorlichting over de veiligheid op het water gegeven.

 

Overgang VAMEX naar CBR met een jaar uitgesteld

publicatie: 09-01-2018

De voorgenomen overdracht van de wettelijke taken van VAMEX, de stichting die belast is met het afnemen van de examens voor de vaarbewijzen, aan het CBR is een jaar uitgesteld tot 1 januari 2020. Dat heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat onlangs besloten.

 

Geen zorgen over ‘hoogwaterpiek’ van de Rijn

publicatie: 08-01-2018

Dinsdag 9 januari 2018 bereikt een hoogwaterpiek de Rijn. De waterstand bij Lobith zal naar verwachting oplopen tot ongeveer 14,65 m +NAP (ca. 7.500 m3/s) op dinsdagavond 9 januari 2018.

 

Waterpeilen en waterstanden op de binnenwateren: waar moet je rekening mee houden?

publicatie: 14-12-2017

Als je veilig wilt varen is het bij de navigatie belangrijk om de diepte te weten van het vaarwater. Nu staan de dieptes aangegeven op de vaarkaart, maar door allerlei omstandigheden zal de werkelijke diepte steeds veranderen.

 

Organiseer een ‘Varen doe je Samen’ voorlichtingsavond

publicatie: 07-12-2017

De koude wintermaanden zijn het perfecte moment voor een voorlichtingsavond van Varen doe je Samen!, bijvoorbeeld op jouw watersportvereniging of jachthaven.

 

Afsluiting Burgemeester Visserbrug 16-117 december 2017

publicatie: 04-12-2017

WaakSaam voert in december 2017 in opdracht van de provincie Noord-Holland een onderzoek uit aan de Burgemeester Visserbrug in de provinciale weg N250 in Den Helder. Het bewegende deel van de brug vertoont een mankement en de oorzaak kan niet met het blote oog vastgesteld worden.

 

Vaarbericht Waddenzee Pollendam

publicatie: 01-12-2017

Bij het uitvaren van de haven van Harlingen richting het Noordwesten kom je langs de zgn Pollendam. De markering van het blinde werk van de Pollendam bij Harlingen is per 24 november gewijzigd. Er is nu kardinale betonning geplaatst.

 

Smart Shipping Challenge 2017 geeft een blik in de toekomst

publicatie: 30-11-2017

Nederland als hét binnenvaart- en recreatievaartland van Europa investeert veel in het gebruik van het vaarwegennet.  Om verschillende partijen en hun ideeën hierover aan te horen en te leren en profiteren van elkaar organiseert Rijkswaterstaat een praktijkdemonstratie: de Smart Shipping Challenge 2017 (kortweg: SMASH!).

 

Boot op de kant? Haal nu je Vaarbewijs!

publicatie: 29-11-2017

Voor veel mensen is vaarseizoen voorbij. Nu de boten veilig en droog in de winterstalling liggen is dit hét moment om je vaarbewijs te halen! Nu heb je tijd en kun je je goed voorbereiden op het komende vaarseizoen.

 

Varen op zee? Aan welke veiligheidseisen moet je voldoen?

publicatie: 24-11-2017

Varen op de Noordzee stelt andere eisen aan bemanning en schip dan varen op de binnenwateren. Je kunt te maken krijgen met zware weersomstandigheden, grote golfhoogtes, druk scheepvaartverkeer, met grote beroepsvaart zoals tankers, containerschepen. Ook moet je rekening houden met drukke aanlooproutes naar de havens met aangewezen ankergebieden, verplichte meldingsplicht en aanlooproutes, windmolenparken en meer.

 

Sfeerverslag Praktijk (er)Vaartocht Waddenzee 2017: We durven het wad op!

publicatie: 21-11-2017

Zaterdag 18 november 2017 vond de jaarlijkse Praktijk (er)Vaartocht Waddenzee weer plaats. Deze praktijkdag is een initiatief van Varen doe je Samen! en ScheepsWijs Vaarcursussen. Met vijftig deelnemers gingen we een dag het wad op en kregen de deelnemers tips en instructies van de trainers van ScheepsWijs en andere kenners van het wad, zoals de kapiteins van de veerboot en het betonningsvaartuig.

 

Eerste Seabin in gebruik genomen in strijd tegen ‘plastic soep’

publicatie: 20-11-2017

Bij Marina Muiderzand is vrijdag 17 november de eerste Seabin, een drijvende prullenbak, in gebruik genomen. Deze drijvende prullenbak zuigt plastic en andere troep op uit het water. Met de vinding wordt de strijd tegen ‘plastic soep’ en andere vervuiling aangegaan. De achterliggende gedachte van het project is om bewustwording tegen vervuiling van het water te creëren.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We'll never spam or give this address away.
We'll never spam or give this address away.
© 2017 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer