Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Sluis Driel vanaf 20 februari gestremd

publicatie: 21-01-2019

Vanwege renovatiewerkzaamheden is Sluis Driel van 20 februari tot en met woensdag 8 mei gestremd. Het scheepvaartverkeer moet in die periode omvaren via de Waal.

 

Examens Klein Vaarbewijs vanaf 2020 bij het CBR

publicatie: 18-01-2019

Vanaf 1 januari 2020 zal de examinering en de afgifte van het Klein Vaarbewijs en Groot Pleziervaartbewijs niet langer door VAMEX maar door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) worden uitgevoerd. De voorgenomen overdracht van deze taken werd eerder met een jaar uitgesteld.

 

Watersportseizoen 2019 start met verschillende beurzen: kom ook!

publicatie: 17-01-2019

'Varen doe je Samen!' geeft je voor het aankomende vaarseizoen graag informatie over veilig varen en nodigt je daarom uit voor een bezoek aan onze stand op de beurzen Boot Holland (standnummer 5033) van 9 t/m 14 februari in Leeuwarden en de HISWA Amsterdam Boat Show van 7 t/m 11 maart in de RAI Amsterdam.

 

KNRM: Recordaantal reddingen op het water in zomer 2018

publicatie: 15-01-2019

In 2018 zijn de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 2.508 keer uitgevaren en werden 4.313 mensen gered of geholpen. De stijging van bijna 20% ten opzichte van voorgaande jaren wordt verklaard door de lange en warme zomer.

 

Nieuw roeiconvenant voor meer veiligheid in Zuid-Holland

publicatie: 15-01-2019

Op 12 januari 2019 heeft gedeputeerde Rik Janssen samen met de belangenvereniging voor de beroepsvaart Koninklijke BLN Schuttevaer, Koninklijke Nederlandsche Roeibond en tien roeiverenigingen het Roeiconvenant ‘Veilig varen doe je samen!’ ondertekend. Dit convenant levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op de provinciale vaarwegen, met name voor roeiers.

 

VDJS-vrijwilliger Frits de Vries Koninklijk onderscheiden

publicatie: 14-01-2019

Frits de Vries, ambassadeur en vrijwilliger bij ‘Varen doe je Samen!’, is op 12 januari door burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn, namens zijne Majesteit, uitgeroepen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Vanuit Varen doe je Samen! zijn we trots dat onze gewaardeerde vrijwilliger deze zeer verdiende onderscheiding heeft gekregen.

 

De Blauwe Golf: Waar moet je op letten als vaarweggebruiker?

publicatie: 10-01-2019

Mobiliteit is momenteel een belangrijk onderwerp in Nederland. De grenzen aan onze infrastructuur staan, ondanks uitbreidingen, vaak onder druk. Een veel gezochte oplossing is het beter en efficiënter gebruik maken van de bestaande infrastructuur. Door brug- en sluisopeningen, spoorbruggen die maar op gezette tijden kort kunnen draaien ontstaan files op de weg en wachttijden op het water en dit leidt, naast economische schade ook tot ergernissen bij gebruikers (zowel op de weg als op het water).

 

Havenbedrijf Rotterdam: Minder ongelukken in 2018

publicatie: 08-01-2019

In het Rotterdamse havengebied daalde het aantal ongelukken in 2018 van 129 naar 118, op een kleine miljoen scheepvaartbewegingen (zee- en binnenvaart). De grote olielekkage en de aanvaring tussen een sloep en watertaxi in mei waren de meest ingrijpende ongevallen, zo zegt havenmeester René de Vries.

 

Knooppunt uitgelicht: Grou-Pikmar

publicatie: 07-01-2019

In het watersporthart van Friesland ligt het populaire watersportplaatsje Grou, aan het Pikmar. Een drukke bestemming in het seizoen, met diverse jachthavens en kades. Het Pikmar wordt ook veel gebruikt om wedstrijden op te zeilen, het geeft toegang tot Akkrum en er zijn mooie Marrekrite ligplaatsen.

 

Brugbediening op afstand – tips en informatie

publicatie: 31-12-2018

Op veel plekken in Nederland worden bruggen en sluizen op bepaalde trajecten centraal bediend. Ook zijn diverse vaarwegbeheerders op dit moment bezig om sluis- en brugbedieningen te moderniseren en verder te centraliseren.

 

Een bootverzekering afsluiten? Waar moet je op letten?

publicatie: 28-12-2018

Een eigen schip is een groot goed waar de meeste booteigenaren trots op zijn. Daar hoort natuurlijk een goede bootverzekering bij. Waar moet je nou op letten bij het afsluiten van zo’n bootverzekering? Zijn er eisen op gebied van veiligheid en preventie? We bekeken enkele websites van verschillende verzekeringsmaatschappijen, (EOC, Unigarant, Pantaenius en TVM) en hadden een gesprek met Marlon Tubben van verzekeraar TVM.

 

De top tien van Varen doe je Samen! (2018)

publicatie: 24-12-2018

Het jaar loopt op het einde en dat is voor ons het moment om terug te blikken. We zijn in de statistieken gedoken om te zien welke artikelen het afgelopen jaar het meest door jullie gelezen zijn. Bekijk hieronder de top 10 van 2018.

 

Voor betere doorstroming: Blauwe Golf verbindend

publicatie: 18-12-2018

Binnen het cluster Blauwe Golf werken de provincies Noord- en Zuid-Holland, Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland en het Havenbedrijf Rotterdam samen aan een betere doorstroming voor weg- en waterverkeer.

 

Knooppunt uitgelicht: Aanloop Wemeldinge

publicatie: 12-12-2018

Aan de zuidoever van de Oosterschelde, tussen Wemeldinge en Yerseke ligt de ingang naar het Kanaal door Zuid-Beveland. Een drukke route voor de beroepsvaart, richting Antwerpen en Terneuzen.

 

Tijdelijke afsluiting Leidam A bij Krabbersgat Enkhuizen

publicatie: 11-12-2018

Vanwege de versterkingswerkzaamheden aan de Houtribdijk is Leidam A, direct ten zuiden van de Houtribdijk, nabij het Krabbersgat Enkhuizen, tijdelijk afgesloten. De Combinatie Houtribdijk voert in opdracht van Rijkswaterstaat de komende maanden het project Dijkversterking Houtribdijk uit. De uitvoering van dit project bestaat uit het versterken van de Houtribdijk en de bijbehorende grondlichamen en dammen.

 

Update knooppunten ‘Varen doe je Samen!’: help je mee?

publicatie: 06-12-2018

De 'Varen doe je Samen!'-knooppunten vormen de basis van het project 'Varen doe je Samen!'. Deze ruim 100 belangrijkste vaarwegknooppunten worden gevormd door kaarten met bijbehorende informatie. De kaarten laten zien hoe recreatievaart en beroepsvaart op een veilige en vlotte manier knooppunten kunnen passeren. Dit aan de hand van een kaart en een uitleg/beschrijving.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je een e-mail om je inschrijving te bevestigen.
© 2019 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring