Nieuws

Regelmatig brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin diverse informatie op een rijtje gezet.
Schrijf je in om op altijd op de hoogte te blijven. Bekijk hier onze eerder verzonden nieuwsbrieven.
   

Laatste nieuws:

Filter op thema of regio

 

Mobiele app RiverGuide nu ook voor recreatievaart

publicatie: 23-04-2018

Met de nieuwe app RiverGuide Recreant krijgt de recreatieve sector nu ook een eigen applicatie met alle relevante informatie voor de vaarweggebruiker. Tijdens de vaarreis informeert RiverGuide Recreant de vaarweggebruiker over alle noodzakelijke detailinformatie van bruggen, sluizen, doorvaarthoogten, bedieningstijden, jachthavens en ligplaatsen, marifoonkanaal of telefoonnummer(s).

 

Draag een reddingsvest

publicatie: 17-04-2018

Een reddingvest werkt alleen als je het aanhebt… Het kan je redding betekenen als je in het water valt; en dat is een risico voor iedereen die vaart. Een reddingvest draait je op je rug zodra je in het water ligt. Daardoor kun je blijven ademhalen, ook als je bewusteloos bent.

 

Op bezoek bij de Verkeerscentrale Rotterdam

publicatie: 13-04-2018

Donderdag 5 april 2018 zette het Havenbedrijf Rotterdam de deuren open van de Verkeerscentrale Rotterdam voor de beroeps- en recreatievaart. In het kader van "Veilig Varen doe je Samen, ook in een haven van Wereldklasse", liet de divisie Havenmeester zien wat het Verkeersbegeleidend Systeem is en wat het betekent voor beroeps- en recreatievaart.

 

De CWO, een uniform diplomasysteem voor vaaropleidingen in Nederland

publicatie: 10-04-2018

Je moet in Nederland een vaarbewijs hebben als je gaat varen met een schip vanaf 15 meter lengte en een vaarsnelheid van 20 km/uur. Ook voor het varen met een waterscooter, jetski, rubberboot of motorboot korter dan 15 meter die harder kan dan 20 km/u heb je een vaarbewijs nodig.Voor schepen kleiner dan 15 meter en die niet 'snelvarend' zijn is er geen vaarbewijs nodig.

 

Testers gezocht voor RiverGuide Noord Holland

publicatie: 09-04-2018

Met de mobiele app RiverGuide Recreant kunnen vaarroutes gepland worden. Tijdens het varen krijgt de schipper alle relevante informatie die hij/zij onderweg tegen gaat komen over bruggen, sluizen, doorvaarhoogte, marifoonkanaal, sluitingen, stremmingen van het vaarwater. Handige app voor de waterrecreant. Lees meer:

 

Varen op de rivier met stroming, waar moet je op letten?

publicatie: 05-04-2018

Nederland telt vele rivieren waar op gevaren wordt. De grote rivieren worden intensief gebruikt door de beroepsvaart. Ook als recreatievaarder kun je prima varen op de rivieren. Je moet daar rekening houden met de drukke beroepsvaart, en met stroming!

 

Veilig varen begint bij een goede reisvoorbereiding

publicatie: 30-03-2018

Het vaarseizoen voor de recreatievaart staat weer voor de deur. Tijd om vaarplannen te maken! Om veilig van je vaartocht te genieten is het van belang om aan goede reisvoorbereiding te doen. In dit artikel geven wij je tips & tricks voor je vaarplanning en werken we een voorbeeld van een vaartocht uit.

 

Werkzaamheden op de Gouwe

publicatie: 29-03-2018

Op de Gouwe tussen Boskoop en Waddinxveen wordt gewerkt aan een nieuwe oeverconstructie. De werkzaamheden hebben gevolgen voor de beroeps- en recreatievaart op de Gouwe. De provincie Zuid-Holland vraagt alle gebruikers hun vaargedrag op het stuk aan te passen: 'Ken de regels en heb geduld'.

 

Begin mei stremming Staande Mastroute door werkzaamheden Hefbrug Gouda

publicatie: 26-03-2018

De Staande Mast Route zal van 3 tot en met 14 mei 2018 bij Gouda gestemd zijn vanwege werkzaamheden aan de Hefbrug over de Gouwe. De stremming geldt voor scheepvaartverkeer hoger dan 7 meter, vaartuigen lager dan 7 meter kunnen ongehinderd onder de brug doorvaren.

 

Uw schip vaarklaarmaken voor het seizoen? Tips & Tricks

publicatie: 23-03-2018

De eerste lentedagen dienen zich aan, een mooie gelegenheid om de nodige voorjaarsklussen aan je schip te verrichten. Als bootbezitter weet je vaak wel wat de kluslijst is voor je boot. Om er toch zeker van te zijn dat je niets mist, zijn er handige checklijsten voorhanden. We lichten de belangrijkste zaken op klusgebied eruit en nemen enkele van deze lijsten door.

 

Veiligheidseiland HISWA druk bezocht

publicatie: 16-03-2018

Begin maart stond het team van Varen doe je Samen! met enthousiaste vrijwilligers op het 'Veiligheidseiland' van de HISWA-beurs in de Amsterdamse RAI. De beurs had dit jaar een vernieuwde opzet, die ervoor zorgde dat er bijna 37.500 duizend bezoekers naar de beurs kwamen. Ook op de stand van Varen doe je Samen! was het druk en was er veel interesse in de (nieuwe) voorlichtingsmaterialen.

 

'Varen doe je Samen!' knooppunten in meeste digitale navigatieprogramma's

publicatie: 12-03-2018

De 'Varen doe je Samen!' knooppunten staan in de meeste digitale navigatieprogramma's. Al sinds jaar en dag zijn de gratis Varen doe je Samen!-Knooppunten erg gewild bij vaarweggebruikers. Niet alleen voor de reisvoorbereiding, maar ook tijdens de vaart.

 

ANWB stopt met waterkaarten-app

publicatie: 09-03-2018

De ANWB stopt per 31 maart met de exploitatie van de ANWB Waterkaarten-app. Deze app wordt vervangen door een nieuwe Waterkaarten-app. Gebruikers zullen er niet veel merken met het enige verschil dat ze niet langer een abonnement bij de ANWB afsluiten maar kunnen overstappen op de Waterkaarten-app van de nieuwe partner.

 

Per 1 mei doorvaart Nederland windparken op Noordzee toegestaan

publicatie: 08-03-2018

Vanaf 1 mei 2018 zijn drie windparken voor de Nederlandse kust onder voorwaarden toegankelijk voor doorvaart en medegebruik voor schepen met een lengte over alles tot 24 meter. Het betreft het Offshore Windpark Egmond aan Zee (OWEZ), Prinses Amalia Windpark (PAWP) voor de kust van IJmuiden en windpark Luchterduinen (LUD) voor de kust van Noordwijk.

 

Bezoek 'Varen doe je Samen!' op de HISWA Amsterdam Boat Show 2018

publicatie: 07-03-2018

Varen doe je Samen! is aanwezig op de HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI. De stand maakt deel uit van het Veiligheidseiland in hal 1. Op de 'Varen doe je Samen!'-stand staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal. De HISWA start dit jaar op woensdag 7 maart en belooft door een vernieuwde opzet nog interessanter te worden.

 

Twentekanaal gestremd door groot onderhoud Delden en Hengelo

publicatie: 02-03-2018

Rijkswaterstaat gaat in 2018 verschillende werken uitvoeren aan het Twentekanaal. De sluiscomplexen Delden en Hengelo worden in het voorjaar van 2018 aangepakt. Op beide complexen zal groot onderhoud plaatsvinden.

Oudere berichten

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen u een e-mail om uw inschrijving te bevestigen.
We sturen u een e-mail om uw inschrijving te bevestigen.
© 2018 Varen doe je Samen!  |  Disclaimer